LEGO Luke Skywalker’s X-Wing

LEGO Luke Skywalker’s X-Wing en TIE Fighter

Na de release van Star Wars: Squadrons en de aankondiging van de aanstaande film Star Wars: Rogue Squadron zijn X-Wings en TIE Fighters weer helemaal ’trending’, gelukkig blijft de Deense blokkenmaker LEGO niet achter en brachten ze dit jaar de eerste nieuwe LEGO sets uit.

Wat is een betere manier om een nieuw jaar te beginnen dan met een van de meest iconische schepen uit de Star Wars geschiedenis? En dan in het bijzonder het schip wat we recentelijk weer terug zagen in The Mandalorian, ik heb het natuurlijk over LEGO Luke Skywalker’s X-Wing.

LEGO Luke Skywalker’s X-Wing

Hoewel het de laatste jaren de trend was om grotere gedetailleerde sets te maken met veel stukjes, is dit bij de LEGO Luke Skywalker’s X-Wing niet het geval. Deze set is vooral gericht op de jongeren onder ons en is met 474 onderdelen goed te doen voor jong en oud. De set heeft veel mogelijkheden, het heeft beweegbare vleugels (te bedienen met een knopje bovenop) een inklapbaar landingsgestel, de cockpit kan open, het kanon kan worden afgeschoten en uiteraard kan trouwe astromech R2-D2 erin worden gestationeerd. De X-Wing komt met 4 mini figuren: Luke Skywalker in Rebel pilot gear, R2-D2, Princess Leia in haar A New Hope gewaad en General Jan Dodonna.

LEGO heeft met deze X-Wing een set gemaakt die dan wel minder onderdelen heeft en minder gedetailleerd is dan de vorige X-Wings, maar desondanks niet eens zoveel onderdoet aan de vorige versies. De iconische vorm is er nog en natuurlijk de beweegbare vleugels. Tel daarbij op de betaalbare prijs en het feit dat General Jan Dodonna een exclusief mini figure is die alleen in deze set te vinden is: dan is het ineens toch wel een hele interessante set.

Lego Luke Skywalker’s X-Wing is sinds 1 januari 2021 verkrijgbaar en kost € 49,99.

LEGO Imperial TIE Fighter

Natuurlijk kan de traditiegetrouwe tegenhanger van de X-Wing niet ontbreken, zo is ook de Imperial TIE Fighter van de partij. In deze set vind je 3 minifigures: een Stormtrooper, een TIE Fighter Pilot en een NI-L8 Protocol Droid.

Net als bij de X-Wing is deze set gericht op de wat jongere fans onder ons en is deze met 432 onderdelen relatief gemakkelijk in elkaar te zetten. Tot slot is de prijs van de set iets lager dan die van de X-Wing: €39,99.

Welke van de twee sets spreekt jou het meest aan en ben je van plan om (één van) beide(n) op te pikken?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!