De afgelopen tijd was er nogal wat te doen omtrent de nog titelloze Han Solo film. Het regieduo Miller/Lord werd vervangen door Ron Howard en over de releasedatum (mei 2018) werd gezegd dat deze ongewijzigd bleef. Wat mij – als LEGO fanaat – bezighield was de releasedatum van de onvermijdbare LEGO sets die van deze film zullen verschijnen.

Normaal is LEGO’s Star Wars releaseschema als volgt: rond juni de  zomerwave (met grote sets), in september/oktober ‘Force friday’ met sets van de nieuwe film en in december/januari een winterwave zonder de echt grote sets. Volgens de Britse site BrickFanatics gaat LEGO hier in 2018 van afwijken (wat al in de lijn der verwachting lag): vrijdag 20 april 2018 is LEGO Han Solo dag.

Zal er die dag meer Han Solo merchandise verschijnen zoals we op Force Friday (en Rogue Friday) gewend zijn? Wordt 20 april ‘Han Solo Friday’? Vooralsnog is de datum een gerucht en bovendien is de vraag of deze datum gehandhaafd blijft als (vanwege de regisseurswitch) de première verzet gaat worden.

Zodra we meer weten lees je het uiteraard hier!

Over de auteur

Interviewer & Redacteur

Oprichter van StarWarsInterviews.com waarvoor hij 160+ cast en crewleden interviewde. Fan sinds 1983. Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Verzamelaar van Star Wars boeken (non-fictie), Star Wars LEGO en Imperial Assault. Vader van 2 Padawans.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.