Disney+

Lucasfilm onthult nieuwe Star Wars-serie

De geruchten worden bevestigd.

Er gingen al een hele tijd geruchten rondom project ‘Grammar Rodeo’. Nu onthult Lucasfilm zelf via Vanity Fair dat er inderdaad een nieuwe serie in ontwikkeling die deze naam als codenaam draagt.

Regisseur Jon Watts is de drijvende kracht achter de nieuwe serie. Hij stond recentelijk vooral bekend om de laatste drie Spider-Man films. Daarnaast is de schrijver van Spider-Man: Homecoming, Chris Ford, aan boord om het script neer te pennen voor de serie. Verhaaltechnisch zal deze zich afspelen na Return of the Jedi. In de tijdspanne van The Mandalorian en The Book of Boba Fett dus.

De codenaam van de serie is een referentie naar een aflevering van The Simpsons waarin Bart en zijn schoolvrienden een auto stelen om een week lang weg te gaan terwijl ze een educatief evenement gebruiken als excuus. Waar de Star Wars-serie om gaat draaien is nog niet bekend, maar wel weten we dat er vooral gezocht wordt naar jongere kinderen van rond de 11 of 12 jaar om in de serie te spelen. Lucasfilm beschrijft de serie zelf als een galactische versie van de Amblin ‘coming-of-age adventure’ films uit de jaren tachtig. Denk aan E.T. en The Goonies, bijvoorbeeld. Meer informatie is momenteel nog niet voorhanden.

Verder worden er in het artikel ook een stel tijdsindicaties gegeven voor wanneer we aanstaande Star Wars producties op het grote en kleine scherm kunnen verwachten.

Andor, met Diego Luna in de hoofdrol als Cassian Andor, komt deze zomer naar Disney+. Het derde seizoen van The Mandalorian, met Pedro Pascal als de titulaire bounty hunter kunnen we tegen het einde van dit jaar of in het begin van volgend jaar verwachten. Ahsoka, met Rosario Dawson in de rol van de Togruta die we voor het eerst in The Clone Wars leerden kennen, gaan we ergens volgend jaar zien. En verder in de toekomst kunnen we The Acolyte verwachten.

The Acolyte speelt zich zo’n 100 jaar voor The Phantom Menace – aan het einde van het High Republic tijdperk – af en heeft naar verluid Amandla Stenberg in de hoofdrol. Voor The Acolyte is de casting momenteel in volle gang, maar volgens showrunner Leslye Headland is het schrijfwerk grotendeels voltooid.

Verder geeft Kathleen Kennedy wat updates over aanstaande filmprojecten. De eerstvolgende film die we kunnen verwachten is het project van regisseur Taika Waititi en screenwriter Krysty Wilson-Cairns. Daarna komt Rogue Squadron van regisseur Patty Jenkins, al is er nog geen tijdsindicatie. Over de geruchten dat Kevin Feige aan een Star Wars film zou werken geeft Kennedy aan dat er geen concrete plannen zijn. En Rian Johnson’s aanstaande trilogie heeft geen tijdsframe, omdat Rian momenteel druk bezig is met Knives Out en zijn multi-film contract met Netflix.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!