Behind the Mac

‘Light & Magic’ en ‘Behind the Mac’ documentaire aankondiging en publicatie

Light & Magic documentaire serie

Lucasfilm heeft gisteren een nieuwe Disney+ documentaire aangekondigd die ons een kijkje achter de schermen gaat geven bij Industrial Light & Magic. De effecten studio die in 1975 door George Lucas opgericht werd om de visuele effecten voor Star Wars te realiseren. Sindsdien heeft ILM aan zo’n 350 grote films en series gewerkt.

De zesdelige documentaire serie, geregisseerd door Lawrence Kasdan, zal vanaf 27 juli op Disney+ te zien zijn, maar bezoekers van Star Wars Celebration zullen later deze maand tijdens een panel al een sneak peak te zien krijgen. Bij het panel zullen onder meer Lawrence Kasdan en Ron Howard (executive producer van de documentaire serie) aanwezig zijn. Ook schuiven bekende ILM namen zoals Dennis Muren, Phil Tippett, Joe Johnston en Rose Duignan aan. Alsmede, Lucasfilm executive vice president en general manager, Lynwen Brennan.

Behind the Mac: Skywalker Sound

Apple heeft gisteren een nieuwe aflevering van Behind the Mac uitgebracht, de serie die kijkers laat zien welke grote bedrijven Mac computers gebruiken – en vooral hoe ze die Macs gebruiken – voor hun projecten. Op Star Wars day publiceerden ze een aflevering die gericht is op Skywalker Sound, de geluidsstudio die in 1975 door George Lucas – als Sprocket Systems – opgericht werd toen hij Ben Burtt aannam om de geluiden voor Star Wars te ontwikkelen.

In de aflevering die op YouTube te bekijken is geven medewerkers van Skywalker Sound ons een kijkje in hun dagelijkse werk en de inspiraties achter iconische geluidseffecten uit 

Apple heeft op Newsroom ook een begeleidend artikel gepubliceerd dat grotendeels overeen komt met de video aflevering, maar hier en daar nog wat dieper op de materie in gaat.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!