Darth Jar Jar

Nieuwe LEGO Star Wars-serie in september op Disney+

Darth Jar Jar gooit het universum overhoop

Sig GreeblingStar Wars en LEGO zijn nog steeds een gouden combinatie. Naast de ontelbare LEGO Star Wars-sets die je in de winkel kunt kopen, verschijnen er regelmatig diverse geanimeerde series en specials die zich afspelen in een LEGO-versie van het Star Wars-universum. Vanaf september 2024 komt daar LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy bij.

Dit heeft de officiële Star Wars-website vandaag aangekondigd. Het nieuws werd vergezeld door een aankondigingsposter en een teaser trailer. In de trailer worden enkele originele karakters voorgesteld: Sig en Dev Greebling, Jedi Bob, Yesi Scala en Servo. Maar Star Wars zou Star Wars niet zijn zonder dat er ook bekende elementen te zien zijn. In dit geval zijn dat niemand minder dan de karakters Luke Skywalker (ingesproken door originele acteur Mark Hamill) en Jar Jar Binks (Ahmed Best).

Mesa going to hurt yousa

Alhoewel… dit is niet de Jar Jar die we kennen. In de trailer hanteert hij namelijk een rode lightsaber en wordt hij Darth Jar Jar genoemd! Dit wordt veroorzaakt door een Jedi-artifact dat ons een alternatieve versie van het Galaxy Far, Far Away voorschotelt. We zien Geonosians met lightsabers, Rebellen-AT-AT’s, Ewok Bounty Hunters en kruisingen van X-Wings en TIE-fighters.

En alsof dat nog niet genoeg is: De Sith-versie van Jar Jar reist in een zwarte Millennium Falcon. Er gingen al geruchten dat er een zwarte Falcon als LEGO-set zou verschijnen en nu weten we dus wat de aanleiding is.

This doesn’t make any sense!

Maar vooral vinden we het leuk dat er eindelijk een ‘officiële’ Darth Jar Jar bestaat. Al jarenlang doet namelijk een theorie de ronde dat het oorspronkelijke idee van George Lucas was geweest dat Jar Jar de eigenlijke slechterik van de prequel-trilogie had moeten worden. Vanwege de negatieve reacties op het karakter na de release van The Phantom Menace in 1999, werd Jar Jar echter gedegradeerd tot een bijrol in de films.

Zelfs als je geen fan bent van LEGO Star Wars (ondergetekende heeft bijvoorbeeld een lichte hekel aan de ouderwetse blokkerige minifigs) moet je toegeven dat het door elkaar gebruiken van Light Side- en Dark Side-elementen een leuke en creatieve twist aan het bekende universum kan geven. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat menig kind zelf ook regelmatig de gekste Star Wars-combinaties met LEGO in elkaar knutselt. En zeg nou zelf, de Deense bouwblokjes zijn hier perfect voor geschikt.

LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy verschijnt als miniserie van 4 afleveringen. Op 13 september 2024 kun je deze streamen via Disney+.

Lego Star Wars Rebuild the Galaxy poster

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!