LEGO Star Wars

LEGO Star Wars: wat te verwachten in 2022?

Een nieuw jaar is alweer even begonnen, 2021 is voorbij. Het jaar waarin vele mooie LEGO Star Wars sets zijn uitgekomen met als afsluiter de 5313 AT-AT. Nu 2022 is begonnen kunnen we vooruit kijken naar wat er komend jaar verwacht kan worden.

De LEGO AT-ST met drie minifiguren.

Op 1 januari is de LEGO winter wave uitgekomen waarin “winter” behoorlijk letterlijk is genomen met maar liefst drie sets omtrent de planeet Hoth. Hierin is de AT-ST met drie figuren de grootste van het rijtje. Naast de AT-ST is er een battle pack beschikbaar die dit jaar weer in prijs verhoogd is in vergelijking met voorgaande jaren. Als laatste is er een accessory pack uitgekomen met vier figuren en kleine bouwwerken. Deze accessory pack is ook verkrijgbaar in een Clone trooper uitvoering. De Razor Crest is de kleinste van de winter wave. Leuk bouwwerk voor de kleinsten maar verdient zeker niet de schoonheidsprijs.

Daarnaast is er een brickhead van Ahsoka uitgekomen. Dit is het resultaat van een wedstrijd die LEGO heeft opgezet om de 150ste brickhead te kiezen. Zes verschillende sets voor januari is erg weinig. De sets die uit zijn gekomen zijn helaas een herhaling van zetten. De luiheid wat betreft originaliteit spat hier vanaf. Dit belooft niet veel goeds voor dit jaar…

Star Wars LEGO geruchten

Toch zijn er voor 2022  geruchten die hoop bieden op een mooi LEGO jaar. Vier geruchten kun je bijna als waarheid aannemen: er komt een LEGO set gericht op volwassenen, vergelijkbaar met de Darth Vader Meditation Chamber. Hierin staat de Death Star trench run centraal, of deze op minifiguur schaal beschikbaar wordt is nog onzeker. Op de planning staat ook een nieuwe battle pack met hierin Dark Troopers (inmiddels bekend geworden in The Mandalorian). Gezien de andere battle packs is de verwachting dat hier zo’n drie dark troopers in gaan zitten met ruimte voor een ander karakter.

Ook komt er een Ultimate Collector Series (UCS) voertuig, namelijk Luke’s Landspeeder. Dit gerucht hing al een tijdje in de lucht, de prijs hiervan zal naar verwachting €199,- zijn. Als laatste hardnekkige gerucht is een set met hierin Boba Fett. Wat dit precies gaat worden is onduidelijk. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit zijn troon wordt, of zelfs het hele paleis.

Naast deze sets zijn er ook meerdere geruchten die nog erg onzeker zijn. Wel wordt er veel gesproken dat de sets met LEGO helmen weer terug gaan komen en dat er in augustus een hoop sets op de markt verschijnen. De nieuwe sets gaan in het teken staan van de Star Wars series zoals Obi-Wan KenobiAndor en The Book of Boba Fett.

Star Wars Day: 4 mei

May the Fourth is voor Star Wars van oudsher een belangrijke datum, hier doet LEGO elk jaar weer wat mee en dit jaar gaat niet anders zijn. In de LEGO winkel krijg je elk jaar een leuk extra cadeautje om deze dag te vieren. Rond deze dag wordt er meestal ook een nieuwe exclusieve set gepresenteerd. Dit jaar gaat dat iets worden met Yoda op DagobahDit is nog niet bevestigd door LEGO dus neem dit wel met een korrel zout.

2022 is ook de 20-jarige anniversaire van Attack of the Clones. Voor nu zijn er geen indicatoren die erop wijzen dat hiervoor sets zullen uitkomen. Toch heb ik zelf de hoop dat hier wel bij wordt stilgestaan.

Er komt nog een UCS die rond de €500,- zal gaan kosten. Dit moet speelset worden zoals de Mos Eisley Cantina. Ik heb zelf de hoop dat dit de Geonosian Arena gaat zijn uit Attack of the Clones. Het zou een prachtige set zijn om dit jubileum voor deze film te vieren.

Dit is echter ook het jaar waarin de licentie voor LEGO afloopt. Disney en LEGO zullen weer om de tafel moeten voor een nieuw contract. Verwacht wordt dat deze er uiteraard weer gaat komen. Voor zowel LEGO als Disney komt er veel geld binnen uit de verkoop van deze plastic blokjes. Al met al kan dit een mooi jaar worden met de verschillende mogelijkheden en is er voor elke fan iets om uit te kiezen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!