LEGO Star Wars

LEGO Star Wars maart releases

A suprise, to be sure, but a welcome one. In maart wordt er een aantal nieuwe LEGO Star Wars sets uitgebracht. zo’n extra wave gebeurt zelden. Hieronder een overzicht van de verschillende LEGO sets.

75343 Dark Trooper attack:
166 pieces
€ 29,99,-

Een ode aan misschien wel het emotioneelste moment sinds tijden voor Star Wars-fans: De terugkeer van Luke Skywalker in The Mandalorian. Deze set komt met drie dark troopers en een Luke Skywalker figuur. In de set zelf zitten meerdere speel functies om de slotscene uit The Mandalorian na te spelen.

75328 The Mandalorian helm
584 pieces
€ 59,99

De man waar het de afgelopen jaren veel over gezegd en gesproken is, komt eindelijk met zijn helm in LEGO stukjes. The Mandalorian is erg vergelijkbaar als die van Boba Fett en vormt hierdoor een perfecte uitbreiding op de helmen serie. Deze is vanaf nu te pre-orderen bij bekende winkels.
75327 Luke Skywalker (red five) helm
675 pieces
€ 59,99

De meest bijzondere van het rijtje. Alle helmen die nu zijn uitgebracht bedekken volledig het gezicht, bij deze is dat niet het geval. De helm vormt een perfect duo met de eerder uitgebrachte Darth Vader helm. Net als Mando’s helm is deze vanaf nu te pre-orderen bij de bekende winkels.

75343 Dark Trooper helm
693 pieces
€ 59,99

De Dark Trooper maakte zijn eerste opwachting in Dark Forces een videogame midden jaren 90. Uiteraard is die bekender geworden door het slot van seizoen 2 van The Mandalorian. Die kon daardoor niet achter blijven in de helmen collectie en brengt het totaal op drie nieuwe toevoegingen. Een gaaf en gedurfd nieuw design die voor elke LEGO Star Wars verzamelaar een toevoeging is.

75326 Bib Fortuna’s palace
 732 Pieces
€ 99,99 

Als afsluiter komt Bib Fortuna’s palace uit, de grote onbekende uit dit artikel. Op verschillend pagina’s zijn de foto’s al gelekt hoe deze eruit komt te zien, maar vanuit LEGO is er nog geen informatie naar buiten gekomen. Verwacht wordt dat deze vanaf 1 maart beschikbaar is. De set komt met 7 figures: Bib Fortuna (Book of Boba Fett), Boba Fett, Fennec Shand, een Gamorrean Guard, Rystall Sant, een Weequay en een Quarren. De Quarren en Rystall Sant komen in deze set voor het eerst uit in LEGO-vorm. Het paleis staat in het teken van The Book of Boba Fett, Hierin is een iets wat dikkere Bib Fortuna aanwezig en is het paleis voorzien van veel bekende scenes. Denk hierbij aan de bekende trap die naar de troonzaal afdaalt en de troon zelf met de boog bekende Rancor koppen.

Grote vraag blijft waarom er nu een extra wave wordt uitgegeven en niet gelijk in januari. Uit commercieel oogpunt is dit slim gedaan, The Book of Boba Fett is net afgelopen en meerdere karakters komen hierin terug die ook in deze wave zit. Hierin is de herkenning groot waardoor ik verwacht dat deze sets snel verkopen. Al deze nieuwe LEGO sets zijn vanaf maart verkrijgbaar in de LEGO shop.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!