Photo by Markus Spiske on Unsplash

LEGO Star Wars dag 2023

Welke sets haal jij in huis?

Het is alweer mei  en iedere Star Wars fan weet wat dat betekent: Star Wars maand! Officieel is het natuurlijk pas op 4 mei (May The Fourth), maar bij LEGO begint het al op 1 mei. Daarbij is het ook nog eens 40 jaar sinds het uitkomen van Return of the Jedi en dat weet LEGO maar al te goed.

In dat kader kunnen we natuurlijk ook wat mooie sets verwachten. We lopen even de LEGO sets langs die speciaal voor deze dag uitkomen.

STAR WARS X-WING STARFIGHTER (75355)

Eindelijk is de UCS X-Wing Starfighter daar. Deze zeer gedetailleerde set is met 239 euro best wat aan de prijs, maar daar krijg je wel 1949 steentjes voor terug  die samen een X-Wing van 55 cm lang en 44 cm breed maken. Daarbij ontvang je tevens een mini-figure van Luke Skywalker en R2-D2.

EXECUTOR SUPER STAR DESTROYER (75356)

Wie wil nou niet het vlaggenschip van Darth Vader in zijn kast hebben staan? Voor €69,99 ben je de trotse eigenaar van deze 630 steentjes tellende en 43 cm lange set. Deze set komt helaas zonder mini-figures maar wel met 2 kleine Star Destroyers die goed aangeven hoe groot de Executor is. Tevens is hij super gedetailleerd.

Diorama’s

En dan komen we nu bij mijn persoonlijke favorieten aan , namelijk de Diorama’s. De laatste jaren hebben we er meerderen van voorbij zien komen en ze zijn een groot succes gebleken. Wat is er nou leuker dan zelf een scène uit je favoriete Star Wars film na te bouwen?

Dit keer is het de beurt aan een LEGO-versie van de bekende ENDOR SPEEDER ACHTERVOLGING (75353). Deze prachtige LEGO-set van 20 cm hoog en 28 cm breed doet je doen geloven dat je zelf door de bossen van Endor sjeest. Met 680 steentjes voor €80,- zal je er geen avonden bouwplezier aan hebben maar hij trekt zeker de aandacht in je kast. Verder krijg je er nog een mini-figure van Luke, Leia en een Scout Trooper bij.

Maar dat is nog niet alles, want ook de wat mij betreft meest legendarische scène uit de originele trilogie komt nu uit als Diorama, namelijk de TROONZAAL VAN DE KEIZER (75352). De scène waar het ultieme gevecht tussen Darth Vader en Luke Skywalker plaatsvindt. Deze 807 steentjes tellende set komt met Emperor Palpatine, Luke Skywalker en Darth Vader als mini-figures. Met €100,- is het wel een flinke prijs voor een set van 17 cm hoog en 21 cm breed. Maar je haalt dan wel een stukje cinemageschiedenis in huis. Ik heb er al een plaatsje voor vrijgemaakt in mijn werkkamer.

Extra’s

Deze week krijg je nog wat extra’s als je Star Wars LEGO besteld voor een bepaald bedrag. Bij een besteding vanaf €40,- krijg je een miniatuur X-Wing cadeau. LEGO VIP Member? Dan krijg je bij een besteding vanaf €85,- een Star Wars muntenset cadeau. En als je meer dan €150,- uitgeeft krijg je een LEGO-replica van de Death Star 2  (niet op ware grootte 😉 ) cadeau.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!