Social Media

Nieuws

Journey to The Last Jedi – nieuwe boeken

Geplaatst

op

Fans van Star Wars literatuur hebben wat om naar uit te kijken. Vannacht is namelijk een hele lading boeken en comics aangekondigd onder de noemer Journey to The Last Jedi. Net als de boeken van het Journey to The Force Awakens-initiatief twee jaar geleden zullen deze titels de toon zetten voor de aankomende film. En net als twee jaar geleden komt het grootste deel van de boeken uit op Force Friday, de dag waarop ook de eerste merchandise van de film uitkomt. Dit jaar zal dat zijn op 1 september. Een overzicht van de aankomende literatuur.

Phasma

Na alle hype in de merchandise voor The Force Awakens bleek Phasma toch geen gigantische rol in de film te spelen. Dit jaar slaat het karakter echter dubbel zo hard terug. We zagen haar niet alleen in de trailer voor The Last Jedi voorbijkomen, ze krijgt een eigen boek én comic. Het boek, Phasma, wordt gepend door Delilah S Dawson, die ons eerder trakteerde met de korte novella The Perfect Weapon. De Captain Phasma comic wordt geschreven door Star Wars-nieuwkomer Kelly Thompson en geïllustreerd door Marco Checchetto (Shattered Empire, Obi-Wan & Anakin). Het boek en het eerste deel van de comic zijn vanaf 1 september te koop. De volgende drie delen van de comic volgen in de maanden daarna.

Leia en Luke

Ook de Skywalkers worden niet vergeten. Luke en Leia krijgen beiden een nieuw boek. The Legends of Luke Skywalker heeft officieel alleen nog maar een titel en een schrijver (Ken Liu). Uit die titel en de kaft kunnen we echter opmaken dat we over meerdere periodes uit het leven van de legendarische rebel gaan lezen.
Nog blijer is deze editor zelf met de aankondiging van de young adult novel Leia: Princess of Alderaan. Dit boek volgt namelijk de jonge jaren van deze prinses en generaal. Zie het meteen als een eerbetoon aan ons aller heldin, Carrie Fisher.  Leia komt van de hand van Claudia Gray, die eerder al hoge ogen gooide met Lost Stars en het Leia-centrische Bloodline.

Star Wars Adventures

De laatste grote aankondiging was de toevoeging van een nieuwe uitgever aan het arsenaal van Star Wars comics. Naast de bekende Marvel-reeksen zal ook IDW zich in het vervolg aan nieuwe verhalen wagen. Vanaf oktober brengt de uitgever ons Star Wars Adventures, een lijn bundels die verhalen uit alle tijdperken van de franchise samenvoegt.

Tot slot een paar kleine updates over eerder aangekondigde projecten. De Daring Adventures boekjes in de Forces of Destiny-lijn zullen arriveren in augustus (deel 1) en oktober (deel 2). En Christie Golden’s Inferno Squad wordt in juli in de markt gebracht als een tie-in met het aankomende spel Star Wars Battlefront 2. Naar alle waarschijnlijkheid houdt dit in dat men in het verhaal van de game speelt als de Inferno Squad uit de titel.

Al met al dus een goed idee om te kijken of er nog ruimte is in de boekenkast. De Journey to The Last Jedi is begonnen!

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Sponsor
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Obi-Wan Kenobi

Gerucht: Kenobi serie op Disney+ geannuleerd?

Geplaatst

op

Door

Het gerucht gaat dat de Obi-Wan Kenobi serie op Disney+ is geannuleerd. Uiteraard houden wij de laatste informatie nauw in de gaten en zullen we dit bericht bijwerken zodra er meer bekend is.

Update 18-1-2020: Blijkbaar gaat het allemaal toch om een hoax en is Kenobi nog steeds in ontwikkeling.

Op Reddit en Twitter zijn berichten verschenen die melden dat de Kenobi serie niet langer in ontwikkeling is. Voorlopig is er nog niets bevestigd en het lijkt er volgens mij persoonlijk op dat het hier om een storm in een glas water gaat.

DanielRPK via his Patreon from StarWarsLeaks

Film journalists on Twitter hinting upcoming disappointment re: Obi Wan series from StarWarsLeaks

Er zijn ook hoopvollere berichten zoals deze:

Lees verder

Nieuws

Gerucht: Taika Waititi benaderd voor Star Wars

Geplaatst

op

Taika Waititi
Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Hoewel The Rise of Skywalker nog altijd in de bioscopen draait gebeurt er achter de schermen alweer genoeg om ons mee bezig te houden. Bronnen van de Hollywood Reporter hebben gisteren namelijk getipt over een mogelijk nieuwe Star Wars filmmaker. Volgens hun bronnen zou Taika Waititi benaderd zijn voor het maken van een nieuwe Star Wars film. Waititi is onder meer bekend van films als JoJo Rabbit en Thor: Ragnarok.

Zowel Disney als Lucasfilm wilde geen commentaar geven op het gerucht. Of het waar is kan op dit moment dus nog niet worden gezegd. Als het gerucht klopt, dan is het natuurlijk nog altijd niet zeker dat Waititi daadwerkelijk met een Star Wars film aan de slag gaat. De bronnen gaven immers niet aan in welk stadium de gesprekken zouden zijn.

Waititi is geen onbekende in de Star Wars wereld. Zo regisseerde hij al de laatste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian. In diezelfde serie sprak hij ook de stem in van de droid IG-11.

Eerder werd Kevin Feige al gelinkt aan het maken van een nieuwe Star Wars film. Feige en Waititi werkten vrij nauw samen aan Thor: Ragnarok. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de twee mogelijk aan eenzelfde Star Wars film gaan werken.

Wel is er mogelijk sprake van botsende schema’s. Waititi is momenteel erg druk met andere projecten en zou voor de komende jaren ook al plannen hebben staan. Werken aan een Star Wars film zou die plannen in de war kunnen schoppen. Of Waititi dus daadwerkelijk de uitdaging aan zal gaan, is nog maar de vraag.

Uiteindelijk blijft het een gerucht. Wanneer er meer bekend is laten we het jullie weten!

Foto: Gage Skidmore

Lees verder

Nieuws

Disney+ 7 dagen gratis uitproberen

Geplaatst

op

Door

Nederland was in september het eerste land waar Disney+ te testen was en inmiddels is de dienst reeds uitgekomen in zowel de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Nederland zelf.

Hoewel België – evenals geselecteerde andere Europese landen – nog enkele maanden moet wachten voordat de dienst daar officieel beschikbaar komt, is het voor Nederlanders sinds kort mogelijk om de dienst een week gratis uit te proberen.

Het verschil ten opzichte van de eerdere test van twee maanden (van 12 september tot de lancering op 12 november) is dat men nu wél de nieuwe content zal kunnen bekijken, waaronder dus The Mandalorian. Het eerste seizoen van deze serie, met een totale duur van tussen de 4 en 4½ uur, is daardoor goed te doen om in z’n geheel te bekijken voordat je ook maar iets hoeft te betalen! Meld je daarom nu aan voor een gratis proefperiode van een week.

Verder zijn ook alle Star Wars films exclusief in 4K HDR op Disney+ beschikbaar en zal menig Star Wars fan de dienst momenteel gebruiken om The Clone Wars terug te kijken, alvorens ze in het laatste seizoen gaan duiken (vanaf 17 februari wekelijks op Disney+ te zien). Waarschijnlijk heb je om deze redenen momenteel al een abonnement op Disney+ (als je in Nederland woont), maar zoniet is dit een voordelige manier om kennis te maken met de dienst die naar verwachting op termijn zal uitgroeien tot Netflix’s grootste concurrent.

Lees verder

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker genomineerd voor drie Oscars

En de film doorbreekt de 1 miljard dollargrens…

Geplaatst

op

Door

Deze week zijn de Oscarnominaties bekendgemaakt en is gebleken dat The Rise of Skywalker in aanmerking komt voor deze prestigieuze prijs in de categorieën Visual Effects, Sound Editing en Original Score.

Voor John Williams betekent dit zelfs een verscherping van een record: de componist is vaker genomineerd voor een Oscar (52 nominaties) dan welk levend persoon dan ook en hoeft in de geschiedenis der mensheid enkel Walt Disney voor zich te dulden (59 nominaties). Williams won de prijs echter slechts vijf keer.

Of het de meest recente Star Wars film zal lukken om (een van) de nominaties te verzilveren valt nog te bezien, dit zal in de avond van 9 februari (lokale tijd) bekend worden gemaakt in Los Angeles.

$1 miljard

Verder is het The Rise of Skywalker vandaag in ieder geval wél gelukt om de 1 miljard dollarbarrière te doorbreken. In tegenstelling tot The Force Awakens en The Last Jedi kreeg de film een B+ CinemaScore. Deze rapportcijfers zijn het resultaat van marktonderzoek welke een inschatting poogt te wagen van de uiteindelijke omzet van een film.

Hoewel weinig mensen hadden verwacht dat The Rise of Skywalker ook maar enigszins in de buurt zou komen van de $2 miljard dollargrens die The Force Awakens in 2015 wist te verbreken, zal de duidelijke daling in omzet(verwachtingen) van Star Wars films ook voor Disney reden genoeg zijn om een goed plan voor te bereiden voor de toekomst van Star Wars films.

Lees verder
Sponsor