Journey to The Last Jedi – nieuwe boeken

Fans van Star Wars literatuur hebben wat om naar uit te kijken. Vannacht is namelijk een hele lading boeken en comics aangekondigd onder de noemer Journey to The Last Jedi. Net als de boeken van het Journey to The Force Awakens-initiatief twee jaar geleden zullen deze titels de toon zetten voor de aankomende film. En net als twee jaar geleden komt het grootste deel van de boeken uit op Force Friday, de dag waarop ook de eerste merchandise van de film uitkomt. Dit jaar zal dat zijn op 1 september. Een overzicht van de aankomende literatuur.

Phasma

Na alle hype in de merchandise voor The Force Awakens bleek Phasma toch geen gigantische rol in de film te spelen. Dit jaar slaat het karakter echter dubbel zo hard terug. We zagen haar niet alleen in de trailer voor The Last Jedi voorbijkomen, ze krijgt een eigen boek én comic. Het boek, Phasma, wordt gepend door Delilah S Dawson, die ons eerder trakteerde met de korte novella The Perfect Weapon. De Captain Phasma comic wordt geschreven door Star Wars-nieuwkomer Kelly Thompson en geïllustreerd door Marco Checchetto (Shattered Empire, Obi-Wan & Anakin). Het boek en het eerste deel van de comic zijn vanaf 1 september te koop. De volgende drie delen van de comic volgen in de maanden daarna.

Leia en Luke

Ook de Skywalkers worden niet vergeten. Luke en Leia krijgen beiden een nieuw boek. The Legends of Luke Skywalker heeft officieel alleen nog maar een titel en een schrijver (Ken Liu). Uit die titel en de kaft kunnen we echter opmaken dat we over meerdere periodes uit het leven van de legendarische rebel gaan lezen.
Nog blijer is deze editor zelf met de aankondiging van de young adult novel Leia: Princess of Alderaan. Dit boek volgt namelijk de jonge jaren van deze prinses en generaal. Zie het meteen als een eerbetoon aan ons aller heldin, Carrie Fisher.  Leia komt van de hand van Claudia Gray, die eerder al hoge ogen gooide met Lost Stars en het Leia-centrische Bloodline.

Star Wars Adventures

De laatste grote aankondiging was de toevoeging van een nieuwe uitgever aan het arsenaal van Star Wars comics. Naast de bekende Marvel-reeksen zal ook IDW zich in het vervolg aan nieuwe verhalen wagen. Vanaf oktober brengt de uitgever ons Star Wars Adventures, een lijn bundels die verhalen uit alle tijdperken van de franchise samenvoegt.

Tot slot een paar kleine updates over eerder aangekondigde projecten. De Daring Adventures boekjes in de Forces of Destiny-lijn zullen arriveren in augustus (deel 1) en oktober (deel 2). En Christie Golden’s Inferno Squad wordt in juli in de markt gebracht als een tie-in met het aankomende spel Star Wars Battlefront 2. Naar alle waarschijnlijkheid houdt dit in dat men in het verhaal van de game speelt als de Inferno Squad uit de titel.

Al met al dus een goed idee om te kijken of er nog ruimte is in de boekenkast. De Journey to The Last Jedi is begonnen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!