John Korty op 85-jarige leeftijd overleden

De regisseur van The Ewok Adventure is niet meer.

Vandaag bereikt ons het nieuws dat John Korty op 85-jarige leeftijd is overleden op 9 maart. Dit heeft The Hollywood Reporter naar buiten gebracht. Hoewel de man vooral bekend staat voor zijn vele documentaires en werk rondom educatieve televisie voor kinderen, is hij ook de regisseur van de eerste Ewok-film.

In zijn eerdere werk vinden we hem als regisseur van de science fiction-film The People waarin we William Shatner een rol zien spelen. Shatner speelde ook een rol in Go Ask Alice waarin hij wederom samen kon werken met Korty. Zijn meest geprezen werken zijn de verfilming van het boek The Autobiography of Miss Jane Pittman en de documentaire Who Are the DeBolts? And Where Did They Get Nineteen Kids?. Hoewel veel van zijn werk gericht was op een volwassen publiek, werkte Korty ook mee aan Sesame Street (de Amerikaanse Sesamstraat) waar hij vooral in de animatiehoek te vinden was. Zijn vriendschap met George Lucas zorgde ervoor dat hij regisseur werd van de eerste tv-film situerende in het Star Wars universum. Origineel uitgekomen als The Ewok Adventure in 1984 kreeg de film later de subtitel Caravan of Courage. De film heeft een vervolg gekregen in de vorm van The Battle of Endor al was deze niet van Korty’s hand. Beide films zijn te streamen op Disney Plus.

John Korty won in zijn leven twee Emmy’s, een Oscar, een Director’s Guild of America Award en een Humanitas Prize. Hij laat zijn vrouw Jane Sylvia en zoons Jonathan, David en Gabriel achter. Moge hij rusten in vrede.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!