Indiana Jones-game is ‘een beetje van alles’

We wachten geduldig…

Bethesda’s Todd Howard heeft een klein beetje informatie gegeven rondom de aankomende Indiana Jones-game. Het spel, in ontwikkeling bij MachineGames, werd in januari 2021 aangekondigd met een korte trailer. Sindsdien hebben we niets meer gehoord rondom de titel. Lucasfilm Games, Bethesda en MachineGames weten de kaken stijf op elkaar te houden. We zijn bijna twee jaar verder en weten nog steeds niet of de game bijvoorbeeld alleen op de Xbox en PC gaat verschijnen, of ook de PlayStation aan gaat doen.

Todd Howard is de uitvoerende producent van de game. Een passende match, aangezien Howard een groot fan van de franchise is en al vele jaren aan een game rondom de beroemde archeoloog wilde werken. In 2009 heeft hij een idee rondom een Indy-game gepitcht bij LucasArts, maar daar is nooit wat uitgekomen. Jaren later heeft hij hetzelfde idee nog eens gepitcht, dit keer bij Lucasfilm Games. Met het juiste team (MachineGames is bekend van de laatste Wolfenstein-games) bleek deze pitch perfect te zijn, waardoor het spel in ontwikkeling werd genomen.

De stilte rondom de game is nu een beetje doorbroken. In een interview met podcaster Lex Fridman laat Howard een klein beetje informatie los. Op de vraag of het spel, zoals we allemaal verwachten, gaat vallen in het ‘actie-avonturen-genre’, beschrijft Howard dat het spel voornamelijk een ‘mashup’ van verschillende ideeën is. “Het is niet persé één ding, waardoor het heel veel verschillende dingen tegelijk kan doen.” Vacatures bij de ontwikkelaar hebben recent laten zien dat de game bots en companions moet gaan krijgen. Iets wat op een multiplayer-functie kan wijzen.

In 2023 verschijnt de vijfde Indiana Jones-film, de eerste film in de serie in 15 jaar. Het is dus slim om rond die tijd ook een game in de winkel te leggen. Veel jongere mensen worden voor het eerst geïntroduceerd met de befaamde schatgraver, terwijl fans van het eerste uur vernieuwde interesse tonen. De laatste Indiana Jones-games, Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues en Indiana Jones and the Staff of Kings zijn inmiddels dertien jaar oud.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!