Social Media

Nieuws

Het Star Wars Celebration Chicago Panel Schema

Geplaatst

op

Het is bijna zover, Star Wars Celebration Chicago gaat bijna van start en menig fan zit al vol spanning te wachten op alle leuke nieuwtjes die we de komende dagen te weten gaan komen. Om alles voor de thuisblijvers een beetje overzichtelijk te houden gaan wij natuurlijk ons best doen om alle informatie voor jullie te verzamelen. Om te beginnen hebben we hier het gehele panel schema zodat jullie ook weten wanneer we het een en ander aan informatie kunnen verwachten en wanneer we Twitter, Reddit en alle andere online bronnen op hol kunnen gaan zien slaan.


Vrijdag
18:00 – 19:00Episode IX
20:15 – 21:30Star Wars Collectibles Update with Lucasfilm’s Brian Merten
20:30 – 21:30Vader Immortal: A Star Wars VR Series
20:30 – 21:3020 years of the LEGO Star Wars Story – A Retrospective and Forward Look
22:00 – 23:00Star Wars Hasbro
22:30 – 23:30The Music of Star Wars: The Phantom Menace with David Collins
23:00 – 00:00The Creatures, Droids & Aliens of Star Wars
23:45 – 00:45Lucasfilm Publishing Panel
00:30 – 01:30ILM Presents: Making Solo
01:30 – 02:30I’ll Take Droids for $500, Obi-Wan: An Intergalactic Game Show

Zaterdag
17:45 – 18:45Droids and Animatronic Creatures of Star Wars
18:00 – 19:00Bringing Star Wars: Galaxy’s Edge to Life at Disney Parks
18:00 – 19:00Inside Fantasy Flight Games
19:45 – 20:45Star Wars Rebels Remembered
19:45 – 20:45Del Rey Behind the Scenes
20:30 – 21:30The Galaxy-Wide Premiere of Star Wars Jedi: Fallen Order
21:30 – 22:30Marvel Comics Presents: Star Wars
22:30 – 23:30Star Wars Cosplay Competition
23:00 – 00:00Sisters of the Force, A Celebration of Women and Star Wars
23:15 – 00:15Step Into Our Star Wars Stories: ILMxLAB
00:30 – 01:30A Star Wars Let’s Play
00:45 – 01:45Star Wars: The Force of Funko

Zondag
18:00 – 19:00The Mandalorian
20:00 – 21:00Behind the Scenes of the Cantina
20:15 – 21:15Doug Chiang: The Evolution of Star Wars Design – Designing Episode I
20:30 – 21:30In Conversation with Alan Tudyk
22:15 – 23:15ILM Model Shop: Building a Galaxy
22:30 – 23:30Star Wars: The Clone Wars Sneak Peek
00:30 – 01:30Into the Archives

Maandag
17:30 – 18:30Lucasfilm Publishing: Writers Roundtable
18:00 – 19:00Star Wars: The Phantom Menace 20th Anniversary Celebration
19:15 – 20:15Star Wars Celebration Tattoo Competition
20:30 – 21:30Short Stories with Warwick Davis
20:30 – 21:50Star Wars Resistance Season Two Sneak Peek
21:00 – 22:00??
22:30 – 23:30Celebration Chicago Closing Ceremony
22:45 – 23:45IDW Publishing: The Adventures Continue

 

Voor de compleetheid hebben we ook hier de volledige lijst inclusief de tijden in Chicago en de locaties van de panels.


De meerderheid van het Star Wars Awakens team volgt het nieuws op de voet vanuit Nederland, maar hoofdredacteur Ramon zit op het moment van schrijven in een stoel boven de Noordzee en zal vannacht aankomen in Chicago waar hij ons op de hoogte gaat houden van de gebeurtenissen in McCormick Place, en zijn best gaat doen om de rest van ons niet jaloers te maken.

♫ Indiana Jones muziek ♫

♫ Indiana Jones muziek ♫

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Lees verder
Sponsor
1 Comment

1 Comment

  1. Bas van Dun

    10 april 2019 at 22:21

    Die indiana jones muziek onder de map maakt het helemaal af. Hah!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Obi-Wan Kenobi

Gerucht: Kenobi serie op Disney+ geannuleerd?

Geplaatst

op

Door

Het gerucht gaat dat de Obi-Wan Kenobi serie op Disney+ is geannuleerd. Uiteraard houden wij de laatste informatie nauw in de gaten en zullen we dit bericht bijwerken zodra er meer bekend is.

Update 18-1-2020: Blijkbaar gaat het allemaal toch om een hoax en is Kenobi nog steeds in ontwikkeling.

Op Reddit en Twitter zijn berichten verschenen die melden dat de Kenobi serie niet langer in ontwikkeling is. Voorlopig is er nog niets bevestigd en het lijkt er volgens mij persoonlijk op dat het hier om een storm in een glas water gaat.

DanielRPK via his Patreon from StarWarsLeaks

Film journalists on Twitter hinting upcoming disappointment re: Obi Wan series from StarWarsLeaks

Er zijn ook hoopvollere berichten zoals deze:

Lees verder

Nieuws

Gerucht: Taika Waititi benaderd voor Star Wars

Geplaatst

op

Taika Waititi
Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Hoewel The Rise of Skywalker nog altijd in de bioscopen draait gebeurt er achter de schermen alweer genoeg om ons mee bezig te houden. Bronnen van de Hollywood Reporter hebben gisteren namelijk getipt over een mogelijk nieuwe Star Wars filmmaker. Volgens hun bronnen zou Taika Waititi benaderd zijn voor het maken van een nieuwe Star Wars film. Waititi is onder meer bekend van films als JoJo Rabbit en Thor: Ragnarok.

Zowel Disney als Lucasfilm wilde geen commentaar geven op het gerucht. Of het waar is kan op dit moment dus nog niet worden gezegd. Als het gerucht klopt, dan is het natuurlijk nog altijd niet zeker dat Waititi daadwerkelijk met een Star Wars film aan de slag gaat. De bronnen gaven immers niet aan in welk stadium de gesprekken zouden zijn.

Waititi is geen onbekende in de Star Wars wereld. Zo regisseerde hij al de laatste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian. In diezelfde serie sprak hij ook de stem in van de droid IG-11.

Eerder werd Kevin Feige al gelinkt aan het maken van een nieuwe Star Wars film. Feige en Waititi werkten vrij nauw samen aan Thor: Ragnarok. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de twee mogelijk aan eenzelfde Star Wars film gaan werken.

Wel is er mogelijk sprake van botsende schema’s. Waititi is momenteel erg druk met andere projecten en zou voor de komende jaren ook al plannen hebben staan. Werken aan een Star Wars film zou die plannen in de war kunnen schoppen. Of Waititi dus daadwerkelijk de uitdaging aan zal gaan, is nog maar de vraag.

Uiteindelijk blijft het een gerucht. Wanneer er meer bekend is laten we het jullie weten!

Foto: Gage Skidmore

Lees verder

Nieuws

Disney+ 7 dagen gratis uitproberen

Geplaatst

op

Door

Nederland was in september het eerste land waar Disney+ te testen was en inmiddels is de dienst reeds uitgekomen in zowel de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Nederland zelf.

Hoewel België – evenals geselecteerde andere Europese landen – nog enkele maanden moet wachten voordat de dienst daar officieel beschikbaar komt, is het voor Nederlanders sinds kort mogelijk om de dienst een week gratis uit te proberen.

Het verschil ten opzichte van de eerdere test van twee maanden (van 12 september tot de lancering op 12 november) is dat men nu wél de nieuwe content zal kunnen bekijken, waaronder dus The Mandalorian. Het eerste seizoen van deze serie, met een totale duur van tussen de 4 en 4½ uur, is daardoor goed te doen om in z’n geheel te bekijken voordat je ook maar iets hoeft te betalen! Meld je daarom nu aan voor een gratis proefperiode van een week.

Verder zijn ook alle Star Wars films exclusief in 4K HDR op Disney+ beschikbaar en zal menig Star Wars fan de dienst momenteel gebruiken om The Clone Wars terug te kijken, alvorens ze in het laatste seizoen gaan duiken (vanaf 17 februari wekelijks op Disney+ te zien). Waarschijnlijk heb je om deze redenen momenteel al een abonnement op Disney+ (als je in Nederland woont), maar zoniet is dit een voordelige manier om kennis te maken met de dienst die naar verwachting op termijn zal uitgroeien tot Netflix’s grootste concurrent.

Lees verder

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker genomineerd voor drie Oscars

En de film doorbreekt de 1 miljard dollargrens…

Geplaatst

op

Door

Deze week zijn de Oscarnominaties bekendgemaakt en is gebleken dat The Rise of Skywalker in aanmerking komt voor deze prestigieuze prijs in de categorieën Visual Effects, Sound Editing en Original Score.

Voor John Williams betekent dit zelfs een verscherping van een record: de componist is vaker genomineerd voor een Oscar (52 nominaties) dan welk levend persoon dan ook en hoeft in de geschiedenis der mensheid enkel Walt Disney voor zich te dulden (59 nominaties). Williams won de prijs echter slechts vijf keer.

Of het de meest recente Star Wars film zal lukken om (een van) de nominaties te verzilveren valt nog te bezien, dit zal in de avond van 9 februari (lokale tijd) bekend worden gemaakt in Los Angeles.

$1 miljard

Verder is het The Rise of Skywalker vandaag in ieder geval wél gelukt om de 1 miljard dollarbarrière te doorbreken. In tegenstelling tot The Force Awakens en The Last Jedi kreeg de film een B+ CinemaScore. Deze rapportcijfers zijn het resultaat van marktonderzoek welke een inschatting poogt te wagen van de uiteindelijke omzet van een film.

Hoewel weinig mensen hadden verwacht dat The Rise of Skywalker ook maar enigszins in de buurt zou komen van de $2 miljard dollargrens die The Force Awakens in 2015 wist te verbreken, zal de duidelijke daling in omzet(verwachtingen) van Star Wars films ook voor Disney reden genoeg zijn om een goed plan voor te bereiden voor de toekomst van Star Wars films.

Lees verder
Sponsor