Bron: Wikimedia Commons

Han Solo’s DL-44 blaster onder de hamer

De originele DL-44 blaster die Han Solo op camera gebruikt in Return of the Jedi, zal in juni worden geveild door Julien’s Auctions in Beverly Hills, California. Dat zegt Reuters donderdag.

De DL-44 is een hero-prop, gebruikt door Harrison Ford in Return of the Jedi. Een ‘Hero’-prop of rekwisiet is een voorwerp dat tot in detail gemaakt is zodat het er op close-ups perfect uit ziet, in tegenstelling tot een ‘stunt’-prop. Stuntrekwisieten zijn minder gedetailleerd en vaak van lichter materiaal gemaakt, zodat de acteurs er veilig en gemakkelijk mee kunnen werken.

Bij de opnames van Return of the Jedi maakte Ford gebruik van twee verschillende hero-blasters. Volgens Julien’s Auctions is niet bekend waar de tweede blaster is gebleven.

De blaster die Julien’s gaat veilen, gaat in juni onder de hamer. Het zal de eerste keer zijn dat het wapen zal worden geveild. Het werd voor RoTJ gemaakt door James L. Schoppe, die het rekwisiet cadeau kreeg toen het filmen was afgerond. Hij heeft het 35 jaar bewaard, samen met andere souvenirs.

Honderdduizenden dollars

De DL-44 zal in Las Vegas worden geveild op 23 juni. Online is de veiling op juliensactions.com. De prijsschatting komt neer op driehonderdduizend tot vijfhonderdduizend dollar. Tijd voor een lening en mogelijk de verkoop van een nier.

Die prijs lijkt overigens niet uit het niets te komen. De originele Lightsaber-prop van Luke Skywalker werd vorig jaar voor 450.000 dollar verkocht en een R2-D2 droid ging voor 2,7 miljoen dollar de deur uit.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!