Foto: Gage Skidmore

Gwendoline Christie (Captain Phasma) op 25 juni naar Heroes Dutch Comic Con

Gwendoline Christie, onder meer bekend van de hitserie Game of Thrones, bevestigt haar komst naar de zomereditie van Heroes Dutch Comic Con. De actrice reist op zondag 25 juni naar Utrecht om kennis te maken met haar Nederlandse fans. Bezoekers kunnen met Christie op de foto, een handtekening bemachtigen en vragen aan haar stellen. Eerder werden Bob Morley, Amy Allen, Orli Shoshan, Danny Trejo en Cobie Smulders al aangekondigd voor het evenement in de Jaarbeurs.

De Engelse Gwendoline Christie (1978) is vooral bekend van haar rol als de iconische krijger Brienne of Tarth in de hitserie Game of Thrones, waarvoor ze in 2019 een Emmy-nominatie in de categorie ‘Outstanding Supporting Actress in a Drama Series’ ontving. Het markeerde de start van een glansrijke carrière.

Al snel volgde de rol waarvoor we Christie als Star Wars fans natuurlijk het meest herkennen: Captain Phasma in de nieuwe Star Wars-films. Gekleed als zilveren stormtrooper, was ze te zien als één van de leidinggevenden binnen de First Order in Star Wars: The Force Awakens (2015) en het daaropvolgende Star Wars: The Last Jedi (2017). Het personage was een unicum voor de Star Wars-franchise: Captain Phasma is de allereerste vrouwelijke schurk in de 46-jarige geschiedenis.

Recentelijk verscheen de actrice als schoolhoofd Larissa Weems in de populaire Netflix-serie Wednesday (2022), gebaseerd op het gelijknamige personage van The Addams Family. Wednesday was een populaire show bij kijkers wereldwijd en mocht zichzelf al snel de best bekeken Engelstalige serie op het platform noemen. Ook was de actrice te zien als Lucifer Morningstar in Netflix-serie The Sandman, die op de eerste plek binnenkwam in de Netflix Top 10.

Gwendoline Christie is op zondag 25 juni a.s. aanwezig op het evenement. Bezoekers kunnen haar vragen stellen tijdens de Q&A’s op het hoofdpodium, een handtekening bemachtigen en met haar op de foto. Kijk voor meer informatie en toegangstickets op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!