Lando Calrissian-vertolker Donald Glover zegt dat Solo: A Star Wars Story vergelijkbaar is met zijn nieuwe nummer ‘This is America’. Deze videoclip is in twee weken tijd meer dan honderd miljoen keer bekeken. Dat schrijft RTL Nieuws op vrijdag.

‘This is America’ is Glover zijn kritiek op de Verenigde Staten van nu, dat hij maakte onder zijn rapper-pseudoniem ‘Childish Gambino’. In het nummer geeft hij zijn visie op wapengeweld in de VS, racisme en de functie van entertainment om af te leiden van realiteit. Volgens Glover spreekt zijn nummer, net zoals Solo,  eenzelfde gevoel en boodschap uit.

De acteur en rapper zegt ervan bewust te zijn dat het een flinke stellingname is om de twee met elkaar te vergelijken. Zowel Solo als This is America gaan over wat het betekent om mens te zijn, zegt de acteur.

Daarbij gaat het nummer volgens hem, net zoals Solo, over het aankaarten van foute zaken en zoeken naar een verbetering daarvan. Volgens Glover gebeuren er ook verkeerde dingen in het Star Wars-universum, die goed moeten worden gemaakt.

Bekijk ‘This is America’ hier en oordeel zelf over de vergelijking!

Over de auteur

Columnist & Redacteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.