Gina Carano is niet langer onderdeel van Star Wars

Hoewel Cara Dune zich al vrij snel vestigde als een personage dat veel fans helemaal geweldig vonden, was dat gevoel voor velen van hen maar van korte duur. De politieke uitingen van Carano stootten een steeds groter wordende groep mensen tegen het zere been. Haar social media berichten werden o.a. van antisemitisme, racisme, transfobie en complottheorieën beticht – verder heeft Carano na deze beschuldigingen er weinig aan gedaan om dit van haar af te schudden.

io9 deelde vannacht een verklaring van Lucasfilm waarin ze aangeven dat Gina op het moment niet voor Lucasfilm werkt en dat er geen plannen zijn om in de toekomst weer met haar samen te werken. Daarnaast geven ze aan dat haar uitingen op sociale media “weerzinwekkend en onacceptabel” zijn.

Gina Carano is not currently employed by Lucasfilm and there are no plans for her to be in the future. Nevertheless, her social media posts denigrating people based on their cultural and religious identities are abhorrent and unacceptable.

In november zette ze ”beep/bop/boop” in haar Twitter bio, wat door velen werd gezien als haar manier om de lhbt-gemeenschap (die veelal pronouns in hun bio gebruiken) belachelijk te maken. Hoewel ze dit later ontkende en aangaf dat ze dit deed omdat steeds meer mensen van haar eisten dat ze voorzetsels in haar bio moest zetten, heeft ze het imago van een transfoob nooit volledig van zich af kunnen schudden in het oog van een vocale groep volgers. Gisteren ging ze voor velen veel te ver toen ze uitspraken van warriorpriestgympodcast deelde waarin een vergelijking getrokken wordt tussen Republikeinen onder het Joe Biden presidentschap en Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou Lucasfilm tijdens de Investor’s Day afgelopen december hebben willen aankondigen dat Gina de hoofdrol zou hebben in haar eigen show, vermoedelijk Rangers of the New Republic, maar dat ze dat niet gedaan hebben door haar online uitingen die hun steeds meer zorgen baarde. Het lijkt er op dat ze dus niet alleen een ondersteunende rol in The Mandalorian verloren is, maar ook een hoofdrol in haar eigen show.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!