Gerucht: overweegt Disney een ‘Star Wars Legends’ film?

Eerder vandaag deelden we je hier al mede dat Marvel Comics met een vervolg op de oude Star Wars comic reeks gaat komen; een reeks die (net als alle boeken die tot 2014 verschenen) na de overname door Disney tot ‘Legends’ zijn verklaard. Disney wilde met een schone lei beginnen en alleen de zes films, Clone Wars en een handjevol ander materiaal behoorden nog tot de canon.

Wellicht gloort er nog meer hoop aan de horizon voor fans van de oude Expanded Universe.  Volgens berichten werd in een recente enquete bij Disney werd namelijk de vraag gesteld of er interesse bestaat in films en series gebaseerd op Legends materiaal. Hierbij werden Thrawn, The Old Republic en Darth Bane als voorbeelden gegeven.

Het is verre van een bevestiging dat het er ook écht gaat komen, maar het geeft wél aan dat Disney benieuwd is of er animo voor is. Wellicht spelen de tegenvallende opbrengst van Solo en de kritiek van vele fans op The Last Jedi een rol? De tijd zal het leren. De nieuwe Marvel comic is al een stap in de goede richting!

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!