Gerucht: Jar Jar Binks in Kenobi serie op Disney+

De doorgaans goed ingewijde Star Wars site MakingStarWars kwam vannacht weer met een fraai gerucht: in de aankomende Obi-Wan Kenobi serie op Disney+ gaan we een oude bekende zien.

Het gaat om Jar Jar Binks, die met name in The Phantom Menace faam vergaarde. In de serie zou de Gungan met baard (!) te zien zijn en met Kenobi terugblikken op het verleden.

De opnames zijn weliswaar nog niet begonnen, maar MakingStarWars baseert dit op bronnen die aangeven dat er al wél gestart is met CGI werk. Of Ahmed Best, de acteur die Jar Jar in de prequels speelde de rol wederom op zich gaat nemen is vooralsnog niet bekend.

Kenobi zal vermoedelijk in 2021 verschijnen op Disney+. Ewan McGregor is vooralsnog het enige bevestigde castlid. De serie wordt geregiseerd door Deborah Chow en is geschreven door Hossein Amini (The Alienist, Drive). Dit duo zal samen met Ewan McGregor, Kathleen Kennedy, Tracey Seaward (The Queen) en John Swartz (Rogue One: A Star Wars Story) fungeren als executive producer. Executive Vice President of Production Jason McGatlin neemt de rol van co-producer op zich.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!