X-Wing Wave XI en Armada Wave VI!

Sinds jaar en dag maakt Fantasy Flight Games bordspellen en miniaturen van allerlei franchises. Maar de interessantste hiervan is natuurlijk Star Wars. FFG biedt namelijk een heel assortiment aan Star Wars content. Er is Imperial Assault voor grondgevechten, X-Wing voor iconische schepen, en Armada voor ruimtegevechten op grotere schaal. Fans van deze laatste twee hebben weer iets om zich op te verheugen: X-Wing Wave XI en Armada Wave VI komen er namelijk aan! Hier dus een blik op wat je in de lokale boardgameshop kan verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar.

X-Wing Wave XI

Na een drukke Wave X met schepen uit Rogue One, The Force Awakens, en Rebels, gaat FFG nu back to basics. De drie nieuwe modellen in X-Wing Wave XI mogen dan nog nooit in de buurt van een bioscoopscherm geweest zijn, maar de gameplay die ze bieden belooft weer veel goeds. De drie facties in het spel krijgen dan ook allemaal een nieuw schip om mee te spelen. En alledrie de schepen vervullen een rol die door de eerder uitgebrachte schepen nog niet benut was.

De Rebellen schakelen de hulp in van de Wookiees in hun Auzituck Gunship. Met de nieuwe Reinforce actie kan het schip 1 damage per aanval tegenhouden, en daarmee is het een perfecte kandidaat voor de frontlinie. Maar ook de brede Firing Arc van 180 graden dient niet te worden onderschat.

Bij de Empire rolt er een nieuwe TIE van de lopende band. De TIE Aggressor onderscheidt zich met zijn Turret, waardoor hij in iedere richting kan schieten. Daarnaast heeft het schip plek voor 2 Missiles. Met zoveel opties om aan te vallen doet de Aggressor zijn naam daarom zeker eer aan!

Last but not least, ook het uitschot van de Scum factie krijgt een nieuw speeltje. De Scurrg H-6 Bomber is Scum’s antwoord op de K-Wing en TIE Punisher van de tegenstand. Het is namelijk net als die schepen een stevig wapenplatform dat helemaal naar smaak aangepast kan worden. Pas echter op, want één piloot, Captain Nym, kan zich zomaar bij de Rebellen aansluiten…

Armada Wave VI

X-Wing maakt deze wave fans van wat meer obscure fans blij, daarentegen komt Armada Wave VI met schepen die je zeker herkent. De Quasar Fire, ook wel bekend als de Imperial Light Cruiser, is bekend uit Star Wars Rebels. In de serie kennen we het vooral als de gestolen mobiele basis waar de Rebellen van Phoenix Squadron gebruik van maken. Armada geeft spelers echter de kans om te laten zien wat het schip kan met de steun van de Empire.

De Hammerhead Corvette staat natuurlijk nog in ieders geheugen gegrift door dé scène in Rogue One. Net als in de film is de specialiteit van het schip het rammen van de tegenstander. Dus waan je in Rogue One, en steven in volle vaart op de Star Destroyer van je opponent af!

 

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!