fbpx
Social Media

Gamenieuws

X-Wing Wave XI en Armada Wave VI!

Geplaatst

op

Sinds jaar en dag maakt Fantasy Flight Games bordspellen en miniaturen van allerlei franchises. Maar de interessantste hiervan is natuurlijk Star Wars. FFG biedt namelijk een heel assortiment aan Star Wars content. Er is Imperial Assault voor grondgevechten, X-Wing voor iconische schepen, en Armada voor ruimtegevechten op grotere schaal. Fans van deze laatste twee hebben weer iets om zich op te verheugen: X-Wing Wave XI en Armada Wave VI komen er namelijk aan! Hier dus een blik op wat je in de lokale boardgameshop kan verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar.

X-Wing Wave XI

Na een drukke Wave X met schepen uit Rogue One, The Force Awakens, en Rebels, gaat FFG nu back to basics. De drie nieuwe modellen in X-Wing Wave XI mogen dan nog nooit in de buurt van een bioscoopscherm geweest zijn, maar de gameplay die ze bieden belooft weer veel goeds. De drie facties in het spel krijgen dan ook allemaal een nieuw schip om mee te spelen. En alledrie de schepen vervullen een rol die door de eerder uitgebrachte schepen nog niet benut was.

De Rebellen schakelen de hulp in van de Wookiees in hun Auzituck Gunship. Met de nieuwe Reinforce actie kan het schip 1 damage per aanval tegenhouden, en daarmee is het een perfecte kandidaat voor de frontlinie. Maar ook de brede Firing Arc van 180 graden dient niet te worden onderschat.

Bij de Empire rolt er een nieuwe TIE van de lopende band. De TIE Aggressor onderscheidt zich met zijn Turret, waardoor hij in iedere richting kan schieten. Daarnaast heeft het schip plek voor 2 Missiles. Met zoveel opties om aan te vallen doet de Aggressor zijn naam daarom zeker eer aan!

Last but not least, ook het uitschot van de Scum factie krijgt een nieuw speeltje. De Scurrg H-6 Bomber is Scum’s antwoord op de K-Wing en TIE Punisher van de tegenstand. Het is namelijk net als die schepen een stevig wapenplatform dat helemaal naar smaak aangepast kan worden. Pas echter op, want één piloot, Captain Nym, kan zich zomaar bij de Rebellen aansluiten…

Armada Wave VI

X-Wing maakt deze wave fans van wat meer obscure fans blij, daarentegen komt Armada Wave VI met schepen die je zeker herkent. De Quasar Fire, ook wel bekend als de Imperial Light Cruiser, is bekend uit Star Wars Rebels. In de serie kennen we het vooral als de gestolen mobiele basis waar de Rebellen van Phoenix Squadron gebruik van maken. Armada geeft spelers echter de kans om te laten zien wat het schip kan met de steun van de Empire.

De Hammerhead Corvette staat natuurlijk nog in ieders geheugen gegrift door dé scène in Rogue One. Net als in de film is de specialiteit van het schip het rammen van de tegenstander. Dus waan je in Rogue One, en steven in volle vaart op de Star Destroyer van je opponent af!

 

 

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Sponsor
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gamenieuws

Felucia, Co-op, Clone Commando’s en meer op roadmap Battlefront 2

Ook The Rise of Skywalker maakt deel uit van de geplande content

Geplaatst

op

Door

In november is het alweer twee jaar geleden dat Star Wars: Battlefront 2 uitkwam. Na een roerige start is de game momenteel actiever dan ooit en de ontwikkelaars doen er alles aan om dit zo te houden middels content-updates, verbeteringen en bug fixes. Ook de resterende maanden van 2019 blijft dat het geval, op z’n minst tot en met de release van The Rise of Skywalker – en waarschijnlijk nog wel langer!

Vandaag is het de eerste dag van Gamescom, Europa’s grootste conventie omtrent videogames. Het is dan ook niet toevallig dat DICE vandaag de details omtrent hun aankomende plannen voor Battlefront 2 uit de doeken doet.

Naast enkele quality of life-verbeteringen die de game speelbaarder maken (zoals een vernieuwd spawn-systeem die doet denken aan de Battlefield-serie, eveneens van DICE) zien we ook nieuwe skins, nieuwe game modi, nieuwe reinforcements (hallo Clone Commando!), een gloednieuwe locatie en de belofte dat de game in december content uit The Rise of Skywalker zal uitbrengen! Dit valt allemaal onder gratis DLC, al zul je de skins ook met echt geld kunnen ontgrendelen.

Nieuwe gamemodi

Voor het eerst zullen spelers aan de slag kunnen met de nieuwe modus Co-op, een PvE (player vs. environment) modus waarin een team van maximaal vier spelers tegen de AI speelt en de objectives moet zien te volbrengen. Een andere nieuwe gamemode is Instant Action, wat eindelijk de mogelijkheid toevoegt om ook offline de grootschalige gamemodi van Battlefront 2 te spelen.

Verder kunnen spelers eindelijk op de planeet Felucia spelen en keren de Clone Commando’s (beroemd gemaakt door Delta Squad uit Republic Commando, een game uit 2005) terug van weggeweest. En dan hebben we het tot nu toe alleen nog maar over de maand september. De volledige roadmap kun je hieronder en op de site van Battlefront 2 vinden.

The Rise of Skywalker

In december komt zoals je waarschijnlijk al wist The Rise of Skywalker in de bioscoop. Met Star Wars Jedi: Fallen Order komt er in november al een Star Wars game uit, maar dat betekent gelukkig niet dat we daardoor geen iconische gevechten uit de aanstaande film kunnen naspelen. Hoewel er – logischerwijs – nog geen details bekend zijn gemaakt, heeft DICE al toegezegd dat ze druk bezig zijn om content uit de film in de game te implementeren. Dat betekent waarschijnlijk nieuwe reinforcements (Sith Troopers, anyone?), nieuwe skins/schepen en nieuwe locaties.

Wij kunnen in elk geval al niet wachten op eind dit jaar, wanneer Disney+ met The Mandalorian op 12 november in Nederland verschijnt. Vervolgens kunnen gamers vanaf 15 november aan de slag met Star Wars Jedi: Fallen Order en de Battlefront 2 spelers krijgen een maand later extra content gebaseerd op het aankomende slotstuk van de sequel-trilogie: The Rise of Skywalker. Het wordt een mooi najaar voor Star Wars fans, zeker als je daarnaast ook nog graag de games speelt!

De roadmap van Battlefront 2 voor 2019

Roadmap Battlefront 2

Lees verder

Gamenieuws

Legion uitbreidingen en de Raider voor X-Wing aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Afgelopen weekend onthulde spellenfabrikant Fantasy Flight Games op GenCon (hét bordspellenevenement in Indianapolis) al wat nieuwe Star Wars producten en de afgelopen dagen ging men daar onverstoord mee verder.

Allereerst komt er in het vierde kwartaal van 2019 de verwachte Imperial Raider voor X-Wing:

Verder staat het in 2018 verschenen spel Legion ook niet stil; naast maar liefst vier uitbreidingen met units (stormtroopers, battledroids, clone troopers en rebels) verschijnt er in het vierde kwartaal ook een Imperial bunker!

 

 

Lees verder

Gamenieuws

X-Wing Wave VI aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Dit weekend is in Indianapolis het jaarlijkse spelevenement GenCon waar diverse bord en kaartspellen gespeeld en gepresenteerd gaan worden. Producent Fantasy Flight Games onthulde er Wave VI van het populaire spel X-Wing! In het vierde kwartaal van 2019 zullen de volgende schepen te koop zijn:

Allereerst twee nieuwe schepen: Major Vonreg’s TIE en de Fireball uit de Resistance animatiereeks.

Daarnaast ook diverse heruitgaves voor X-Wing 2.0: Saw’s Renegades, TIE Reaper, Hound’s Tooth (met een Z-95), TIE Interceptor, TIE Defender en de A-Wing. Op de site van Fantasy Flight Games lees je alles over deze uitbreidingen.

 

Naast al deze modellen werd er bekendgemaakt dat er drie cardpacks zullen verschijnen met daarin nieuwe piloten (voor 5 van de 7 facties), upgrades en tokens. Een zeer uitgebreide omschrijving hiervan valt op de site van Fantasy Flight Games te lezen.

Lees verder

Gamenieuws

X-Wing: Epic play in het vierde kwartaal van 2019

Geplaatst

op

Door

Goed nieuws voor fans van het populaire miniatuurspel X-Wing! Nadat op Celebration Chicago al bekend was gemaakt dat er dit jaar nog de Epic spelvariant in X-Wing 2.0 geïntroduceerd zou worden heeft fabrikant Fantasy Flight Games vandaag meer informatie naar buiten gebracht.

In het vierde kwartaal van 2019 komen de volgende 4 producten:

Allereerst een conversion kit, speciaal voor degenen die al diverse 1.0 schepen hebben. Met deze set kunnen deze ‘2.0 speelklaar’ gemaakt worden.

Een Epic Battles expansion set, die nodig is om (hoe kan het ook anders) de Epic spelvariant te spelen.

Tantive IV, een model van het bekende schip uit A New Hope.

C-ROC Cruiser, het schip van Azmorigan uit Star Wars Rebels.

Verder maakte men bekend dat voor de Imperial factie zal de Raider kort ná deze uitbreidingen zal gaan verschijnen.

Gedetailleerde informatie is te lezen op de site van Fantasy Flight Games.

Lees verder
Sponsor
Sponsor