Uitgebreide gameplay van Star Wars Outlaws vertoond

Ubisoft maakt de jump naar lightspeed

Tijdens de Ubisoft Forward heeft Star Wars Outlaws nieuwe gameplaybeelden laten zien van Kay Vess op een missie op Tatooine, plus een nieuwe Game Overview trailer waarin de setting van het Star Wars universum ten tijde van Star Wars Outlaws wordt toegelicht.

In de nieuwe gameplayvideo legt Game Director Mathias Karlson één van de expertmissies van Star Wars Outlaws uit. “Eén van je motivaties voor verkenning is het vinden van mysterieuze experts verspreid over het universum die Kay helpen nieuwe vaardigheden op te doen om te overleven in de onderwereld,” legt Karlson uit. In de video verzamelt Kay informatie over een wapenhandelaar op Tatooine. Terwijl ze met haar schip, de Trailblazer, door de ruimte reist vanaf het asteroïdeveld in Akiva’s baan, zien we hoe ze een vrachtschip van het Pyke Syndicaat te hulp schiet dat wordt aangevallen door piraten. De Pykes zijn dankbaar voor haar hulp en Kay’s reputatie bij het syndicaat groeit, waardoor ze in de toekomst misschien meer mogelijkheden krijgt.

Eenmaal op Tatooine komt Kay op een planeet waar het grootste deel van de economie in handen is van een ander syndicaat: het Hutt-kartel. Ze verkent Mos Eisley, het legendarische bolwerk van uitschot en schurken, op zoek naar de wapenhandelaar. Karlson zegt dat het creëren van Mos Eisley een hoogtepunt was voor het ontwikkelteam: “Het recreëren van deze iconische stad is een droom die uitkomt voor ons team, waardoor we delen van Mos Eisley kunnen laten zien die je nog nooit eerder hebt gezien.” Kay’s informatie leidt naar een opslagplaats van het Hutt-kartel in de zuidelijke heuvels; helaas heeft ze een slechte reputatie bij de Hutts. Ze laten haar niet zomaar door de voordeur gaan – ze zal het gebied moeten infiltreren zonder het alarm af te laten gaan of een confrontatie riskeren. Kay slaagt hierin en vindt informatie over de locatie van de wapenhandelaar, maar nu moet ze zien te ontsnappen, wat leidt tot een schietpartij voordat ze vlucht. Aan het einde van de video ontmoet Kay uiteindelijk de deskundige revolverheld, Sherriff Quint.

Gameplay van Star Wars Outlaws

De nieuwste trailer voor Star Wars Outlaws laat zien wat Kay tot een originele schurk maakt, hoe de onderwereld eruitziet en welke kansen er liggen te wachten. Kay neemt klussen aan met een hoog risico en een hoge beloning om in de gunst te komen van de meest beruchte misdaadsyndicaten in het universum, waaronder het meedogenloze Pyke Syndicaat en de sluwe en listige Crimson Dawn. Meer van de locaties die Kay gaat verkennen worden in detail getoond in de video, waaronder de junglewereld Akiva, de oude stad Kijimi en de savannemaan Toshara. Er zijn flashbacks naar Kay’s verleden toen zij opgroeide in Canto Bight, een herinnering aan haar eerste ontmoeting met Nix en scènes waarin Kay aan het jagen en stelen is om te overleven.

Star Wars Outlaws is vanaf 30 augustus verkrijgbaar voor Xbox Series X | S, PlayStation 5, Amazon Luna, Windows pc via de Epic Games Store en de Ubisoft Store, en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!