Tweede seizoen videoreviews van Star Wars games aangekondigd met trailer

Een nieuwe trilogie, een nieuw seizoen!

Waar vorig jaar op 4 mei het eerste seizoen van start ging met een lange aflevering van ons project over Star Wars games, gevolgd door 32 kortere afleveringen die dieper op de materie ingingen, staat het tweede seizoen inmiddels voor de deur!

De Star Wars Gaming Holocron, een initiatief dat hier op Star Wars Awakens is gestart met het reviewen van elke Star Wars game die ooit verschenen is, werd vorig jaar ook gelanceerd op YouTube. Met een documentaire die duikt in alle Star Wars videogames die ooit zijn verschenen blikken we terug op een geschiedenis die inmiddels veertig jaar lang is. Vanaf de eerste game in 1982 tot de games die vandaag de dag te spelen zijn, elke titel zal voorbij komen. Het eerste seizoen, Age of Rebellion, stond in het teken van de opkomst van de gamingindustrie en de eerste Star Wars titels die daarbij hoorden. Denk aan de 2D-games op de Atari, de opkomst van 3D in de arcadehal tot de opbloei van de consolemarkt. Star Wars was er altijd bij en sinds de het opzetten van ons YouTube-kanaal ben jij dat ook.

Unieke Star Wars content

Het tweede seizoen, dat de naam Fall of the Jedi zal dragen, is een stuk groter dan het eerste. Met meer games die behandeld gaan worden uit een recentere geschiedenis zullen hier de titels in gaan zitten die velen van jullie zelf gespeeld hebben. Met de opkomst van de prequel-trilogie en het groter worden van de gamingindustrie, had Star Wars een prominente plek bij veel gamers. Het is daarom logisch dat Star Wars gaming zo’n grote rol speelt binnen de content van onze site. Alle lof naar Bas die ruim een jaar geleden met dit initiatief is gestart.

De Gaming Holocron, die naast videocontent ook onze tweewekelijkse artikelen omtrent Star Wars games omvat, is een flinke onderneming. Het zal naar verwachting nog enkele jaren duren voordat alle games behandeld zullen zijn in video- en geschreven vorm. Ben jij Star Wars fan die van gaming houdt, volg dit unieke project dan nu!

Volg de Gaming Holocron

Wil je het project op de voet blijven volgen? Volg dan het YouTube kanaal voor nieuwe video’s of het bijhorende Instagram-kanaal voor dagelijkse updates.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!