Social Media

Gamenieuws

Titanfall ontwikkelaar werkt aan nieuwe Star Wars game

Geplaatst

op

Remedy werkt aan nieuwe Star Wars game

Alsof May the Fourth niet beter kon worden! Uitgever Electronic Arts heeft namelijk aangekondigd dat Respawn Entertainment, de ontwikkelaar achter Titanfall, werkt aan een nieuwe Star Wars game. 

Dit laat Electronic Arts weten in een blogpost. De nieuwe game van Respawn Entertainment moet een ‘3rd person action adventure game’  gezet in het Star Wars universum worden. Verdere details zoals een releasedatum of het verhaal wilde EA nog niet delen. Respawn Entertainment is verantwoordelijk voor de in 2014 uitgebrachte shooter Titanfall. In de game kon je onder andere over muren rennen en mechs besturen. Respawn werkt momenteel ook aan het tweede deel.

Ook BioWare en Visceral aan de bak

Tussen neus en lippen door laat EA ook nog eens weten dat naast Respawn ook DICE (Star Wars: Battlefront, Battlefield), Visceral Games (Dead Space, Battlefield Hardline), BioWare (Dragon Age, Mass Effect, Knights of the Old Republic), Motive en nog meer studios momenteel werken aan Star Wars projecten. Komende E3 zullen we vast meer zien krijgen van deze nieuwe titels.

Bron: EA.com

Star Wars fan sinds hij een foetus was. Fanatiek gamer. Heavy metal connaisseur.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gamenieuws

Jedi: Fallen Order panel op Star Wars Celebration aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Jedi: Fallen Order

Sinds Electronic Arts de exclusieve rechten verwierf op Star Wars games hebben gamers wereldwijd ‘slechts’ twee grote Star Wars games uit zien komen (de mobile games niet meegeteld): Star Wars: Battlefront (2015) en Star Wars: Battlefront II (2017). Eind dit jaar verschijnt er eindelijk een Star Wars game met een compleet nieuw verhaal: Star Wars Jedi: Fallen Order.

Helaas is er nog maar weinig bekend over Jedi: Fallen Order. Het hoofdpersonage van de game is een Padawan die Order 66 heeft overleefd ten tijde van Revenge of the Sith. In de game zullen spelers de galaxy verkennen in de tijdsperiode na de neergang van de Jedi Order. De verwachting is dat het een singleplayer-game betreft en dat de game in november uitkomt, zoals de voorgaande Battlefront games dat ook deden in de aanloop naar een Star Wars sagafilm.

Op zaterdag 13 april zullen we echter veel meer over Respawn Entertainment’s (Titanfall 1 & 2) game te weten komen, want dan vindt tijdens Star Wars Celebration het panel plaats waarin de game uit de doeken zal worden gedaan. Het zal de eerste keer worden dat de game vertoond wordt. Of de game ook daadwerkelijk speelbaar zal zijn is niet bekend, maar die kans achten wij niet groot.

Naast nieuws en beelden van Jedi: Fallen Order wordt tijdens hetzelfde panel ook meer nieuws worden gedeeld over EA’s Star Wars games voor de smartphone (zoals het populaire Galaxy of Heroes) én zal er naar verwachting informatie worden bekendgemaakt over de aanstaande uitbreiding van MMORPG Star Wars: The Old Republic.

Lees verder

Gamenieuws

Nieuw bordspel aangekondigd: Outer Rim

Geplaatst

op

Door

Met o.a. X-Wing, Legion, Destiny, en Armada heeft Fantasy Flight Games al een divers aanbod aan Star Wars spellen voor op de keukentafel. In het tweede kwartaal van dit jaar komt daar echter nog een interessant alternatief bij. Star Wars: Outer Rim is hun nieuwste bordspel, en zal de focus leggen op de schimmige onderwereld van het universum. 1 tot 4 spelers kiezen een iconisch personage en strijden voor de eer om de meest beruchte schavuit van de melkweg te worden.

Om roem te vergaren, heeft de speler iedere beurt de mogelijkheid om naar een uithoek van de Outer Rim te vliegen op zoek naar premies, smokkelwaar, of andere illegale activiteiten. Hiermee koop je iconische schepen zoals de Millennium Falcon of Slave 1, huur je Chewbacca of Hondo Ohnaka in, en win je uiteindelijk doordat niemand je naam meer zal vergeten.

Voor meer foto’s, info, en een uitgebreidere speluitleg bezoek je de aankondiging of productpagina op de website van FFG.

Star Wars: Outer Rim is een nieuw bordspel van fabrikant Fantasy Flight Games. Het spel ligt in het tweede kwartaal van 2019 in de winkels met een adviesprijs van $64,95.

Lees verder

Gamenieuws

Oscarnominatie Solo en Count Dooku betreedt Battlefront 2

Geplaatst

op

Door

Count Dooku

Solo: A Star Wars Story is genomineerd voor een Oscar en Count Dooku is uitgebracht als nieuwe speelbare schurk in videogame Battlefront 2.

Oscarnominatie Solo: A Star Wars Story

Recentelijk werd bekend dat Solo: A Star Wars Story niet in aanmerking kwam voor een Oscar voor Best Original Score omdat de kandidatuur te laat werd ingediend. Inmiddels zal Disney blij zijn om te kunnen melden dat de film een Oscarnominatie voor Best Visual Effects in de wacht heeft gesleept. De andere genomineerden voor deze categorie zijn Avengers: Infinity WarChristopher RobinFirst Man en Ready Player One.

De 91e editie van de Oscars vindt plaats op zondagavond 24 februari en die nacht zullen we dus te weten komen of de Star Wars spin-off zijn enige kans op een Oscar heeft kunnen winnen. De concurrentie is sterk, maar… never tell us the odds!

Heeft Solo: A Star Wars Story binnenkort goud in handen?

Count Dooku is het nieuwste speelbare personage in Battlefront 2

Nadat in oktober en november respectievelijk General Grievous en Obi-Wan Kenobi door EA Dice werden uitgebracht voor Star Wars: Battlefront 2 is inmiddels ook Darth Tyranus (beter bekend als Count Dooku) toegetreden tot de game. De Sith Lord is een van de beste lightsabervechters in de game, heeft daarnaast de beschikking over Force lightning en kan tevens zijn vijanden kwetsbaar maken voor aanvallen van jou en je teamgenoten. Tot slot zijn er in deze update eindelijk gamemodi zoals Heroes vs. Villains en Blast speelbaar gemaakt op de planeet Geonosis, waar men daar tot op heden enkel Galactic Assault op kon spelen.

In februari volgt een nog grote update waarin onder andere Anakin Skywalker (uit Revenge of the Sith) en een compleet nieuwe gamemodus die draait om het enteren en neerhalen van hoofdschepen worden toegevoegd. Wij zijn benieuwd! Ondertussen kijken we langzamerhand uit naar meer informatie over Respawn Entertainment’s aankomende Star Wars game Jedi: Fallen Order (gepland voor eind 2019).

Lees verder

Gamenieuws

Clone Wars season update voor Battlefront 2

Geplaatst

op

Door

Battlefront 2

Het heeft even geduurd, maar er gaat eindelijk weer een grote content-update verschijnen voor EA’s Star Wars: Battlefront 2. De game ligt inmiddels een jaar in de schappen en zoals beloofd heeft Battlefront 2 geen season pass gekregen waarmee gamers tegen betaling uitbreidingen kunnen downloaden. Al snel na de release van de game konden we aan de slag met het in-game seizoen van The Last Jedi en in mei verscheen het Solo seizoen.

Liefhebbers van de gameserie hebben echter smet smacht uitgekeken naar het moment dat er met characters en op maps uit de prequel-films gespeeld kan worden. Eind vorige maand is General Grievous verschenen en over een week kunnen spelers met Obi-Wan Kenobi aan de slag op de grootste Battlefront 2 map tot nu toe: Geonosis! Anakin Skywalker en Count Dooku zullen vanaf begin 2019 in de game te bewonderen zijn.

De nieuwe update voor Star Wars Battlefront 2 verschijnt 28 november op PC, Xbox One en PlayStation 4.

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2019 Lucasfilm Ltd.