Star Wars: Squadrons vliegt in oktober naar je toe

Zoals eerder aangekondigd verscheen vandaag de cinematische trailer voor de aankomende game Star Wars: Squadrons online.

Wat is Star Wars: Squadrons?

Squadrons is een first-person dogfighting game tussen de New Republic en de Empire die zich na Return of the Jedi afspeelt. Motive Studios (single-playercampagne Battlefront II 2017) is verantwoordelijk voor de game, die een singleplayer-campagne zal hebben. In de game spelen teams van 5 tegen 5 samen, waarbij je als team wint of verliest en een goede balans zal moeten vinden voor aanvang van het gevecht wat betreft het soort wapens en schepen dat je mee zult brengen. De game zal crossplay bieden tussen PC, Xbox One en PlayStation 4. Dit houdt in dat je de game met en tegen spelers op alle platformen speelt, ongeacht voor welk platform jij de game bezit. De PC en PS4 versies mogen zich tot slot rijk rekenen met VR-ondersteuning.

Game modi en progressie

De game zal je de mogelijkheid bieden om je schip naar gelieve aan te passen. In Star Wars: Squadrons plan je het gevecht op voorhand met jouw teamgenoten waarna je je schip betreedt en de gekozen tactiek zo goed mogelijk uitvoert. In de Fleet Battles modus is het de bedoeling om het vlaggenschip van de tegenpartij neer te halen en in Dogfights zal jouw team simpelweg zoveel mogelijk vijandelijke piloten om moeten leggen om te winnen.

Naarmate je vaker speelt en successen behaalt vorder je in de game en zul je nieuwe onderdelen ontgrendelen zoals wapens, motoren en schilden voor je schip. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door middels cosmetische items jouw cockpit, het uiterlijk van je schip, je vliegpak en helm aan te passen.

Single-playercampagne

De game biedt een nieuw verhaal waarin spelers afwisselend een (aanpasbare) piloot spelen namens de New Republic (Vanguard Squadron) en de Empire (Titan Squadron). Nieuwe personages komen voorbij, maar ook bekende Star Wars karakters zullen de revue passeren.

Screenshots Star Wars: Squadrons

Pre-orderbonus en prijs

Als je de game pre-ordert krijg je onderstaande cosmetische bonussen. Star Wars: Squadrons kost €39,99. Deze game zal dus wat goedkoper zijn dan wat we gewend zijn van een grote nieuwe game, maar waarschijnlijk is de content daar ook naar.

pre-order bonus
Star Wars: Squadrons pre-orderbonussen

Aankomende donderdag tijdens EA Play zullen we daadwerkelijk gameplaybeelden gaan zien, dan is EA’s jaarlijkse persconferentie waarin ze hun games voor het aankomende jaar zullen presenteren. Wij gaan de trailer in elk geval eerst nog een keer bekijken! Zagen jullie Wedge Antilles en Hera Syndulla ook voorbij komen?

Star Wars: Squadrons verschijnt 2 oktober 2020 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!