Star Wars: Republic Commando krijgt een vernieuwde uitgave

Dat Republic Commando een favoriete game van veel spelers is, moge duidelijk zijn. Het spel, dat dit weekend exact zestien jaar geleden verscheen als een Xbox Exclusive en iets later naar de PC kwam, wordt door Aspyr opnieuw uitgebracht. Dit keer voor de PlayStation 4 (welke backwards compatible zal zijn naar de PlayStation 5) en de Nintendo Switch.

In het spel speel je als de leider van Delta Squad, RC-1138, beter bekend als Delta Three-Eight. Het squad onder je is je wapen, jij bepaalt wie wat doet. Breek je formatie om je kansen te spreiden of is deze groep elite Clones beter wanneer ze bij elkaar zijn? De keuze is aan jou in deze volwassen, grauwe Star Wars titel.

Aspyr weet dat een game uit 2005 niet zomaar een toffe ervaring kan brengen in 2021. Het doel van de studio was om de originele sfeer en gameplay in stand te houden, maar dan met enkele moderne upgrades. Daardoor is de complete manier van besturen aangepast aan de DualShock 4 en de DualSense controller voor de PlayStation’s en is de button lay-out compleet op de schop gegaan voor de Nintendo Switch. Daarnaast is het bevestigd dat spelers op de PlayStation op jacht kunnen naar de bekende Trophies. Deze verdien je door de missies te behalen, bepaalde vijanden uit te schakelen en zelf door je vizier helemaal schoon te houden. Vanaf 6 april is het spel digitaal te krijgen.

Of het spel ook de Xbox One aan gaat doen is nog niet bekend. De laatste Star Wars overzetting van Aspyr, Star Wars Episode I: Racer, verscheen iets later ook op het platform van Microsoft.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!