Social Media

Gamenieuws

Star Wars Legion

Geplaatst

op

Door de jaren heen heeft Fantasy Flight Games hun Star Wars licentie goed toegepast. Van kaartspellen tot dogfighting, voor iedereen is er immers wel een spel te vinden. Destiny en Imperial Assault laten je spelen met je favoriete karakters. Rebellion recreëert de Galactic Civil War op een epische galactische schaal. Armada simuleert massieve ruimtegevechten met cruisers en Star Destroyers. En mijn persoonlijke favoriet X-Wing draait om een vliegensvlugge strijd tussen iconische X-Wings, TIEs en meer. Er is echter nog een gat in de markt voor grootse grondgevechten. Het aankomende Star Wars Legion zal dit gat dus proberen op te vullen.

FFG forumgebruiker Snipafist meldt dat distributeur Alliance e-mails heeft verzonden naar verkopers met informatie over de nieuwste telg van de Star Wars bordspelfamilie. Star Wars Legion zal de focus leggen op grootschalige gevechten ter land. Denk hierbij aan hovertanks en AT-STs tegen snowspeeders en rebellen met sniper rifles. Of aan het populaire miniatuurspel Warhammer 40k in een Star Wars sausje. De volledige beschrijving is als volgt.

Star Wars: Legion
Epic warfare is an inescapable part of the Star Wars™ universe, and you can lead your troops to victory with Star Wars: Legion™, a two-player miniatures game of thrilling infantry battles in the Star Wars universe! As a miniatures game, Star Wars: Legion invites you to enter the ground battles of the Galactic Civil War as the commander of a unique army filled with troopers, powerful vehicles, and iconic characters. While innovative mechanics for command and control simulate the fog of war and the chaos of battle, the game’s unpainted, easily assembled figures give you a canvas to create any Star Wars army you can imagine.

De enige andere informatie die we tot nog toe hebben, is dat de basisset $89,95 gaat kosten. Maar met spellenbeurs GenCon dit weekend is het slechts een kwestie van tijd voor de officiële aankondiging.

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gamenieuws

Clone Wars voor X-Wing en Legion

Geplaatst

op

Door

Vandaag gaat GenCon van start, de grootste spellenbeurs ter wereld. Zoals vanouds gaf uitgever Fantasy Flight Games daar op de vooravond van de conventie haar panel. Veel nieuws voor haar drie grootste Star Wars miniatures games, maar het grootste nieuws moesten twee spellen delen. X-Wing en Legion gaan zich namelijk allebei uitbreiden met de twee facties uit de prequels! Binnenkort kan men dus ter land of in de lucht de gevechten uit de Clone Wars tussen de Republic en de Seperatists nabootsen. Maar er was meer…

X-Wing

Zoals gezegd zijn voor volgend jaar voor X-Wing twee prequel-facties aangekondigd, waarbij we de Jedi Starfighter en Sith Infiltrator als eerste schepen beloofd werden. Er werd echter ook dichter aan de horizon gekeken. Wave 2 brengt namelijk na de Rebels, Empire, en Scum de laatste twee oorspronkelijke facties over. De Resistance en First Order Conversion Kits zorgen dat oude X-Wing spelers hun reeds gekochte schepen in Second Edition kunnen gebruiken. Ook krijgen we losse T-70 en TIE/FO uitbreidingen en twee gloednieuwe schepen: De RZ-2 A-wing voor Resistance en de Mining Guild TIE voor Scum.

Legion

Over specifieke Clone Wars units bij Legion is nog niets bekend, daar kan dus nog even over gespeculeerd worden. Wel concreet zijn de aankondigingen van Chewbacca, Wookiee Warriors, en Rebel/Imperial Specialists.

Armada

En dan het klapstuk: De grootste miniature die FFG ooit heeft uitgebracht. De Super Star Destroyer is namelijk zo gigantisch dat er zelfs nieuwe regels voor Armada bedacht moesten worden. De “mini” is dan ook ongeveer zo groot als de breedte van een gemiddelde keukentafel. Hiermee zal het sowieso een prachtig pronkstuk in ieders verzameling zijn.

Ben je geïnteresseerd in één van FFG’s nieuwe producten? Houd dan het nieuws op hun website nauwlettend in de gaten. In de loop van de conventie zal men namelijk meer info naar buiten brengen.

Lees verder

Gamenieuws

Star Wars gamenieuws op E3 2018

Geplaatst

op

Door

E3 2018

EA heeft zaterdagavond tijdens de E3 2018 de eerste informatie vrijgegeven over een nieuwe Star Wars-game. Jedi: Fallen Order wordt gemaakt door gamedeveloper Respawn, dezelfde makers van de Titanfall-games. Het spel zal plaatsvinden tussen Revenge of the Sith en A New Hope, in de ‘donkere tijden’ wanneer de jacht op de Jedi op gang is. Je zult in de huid kruipen van een Padawan, kort na de gebeurtenissen uit Revenge of the Sith. Een hint naar de release is ook gegeven: “Holiday 2019”, rondom de kerst van 2019 dus. Helaas is er geen beeldmateriaal vertoond en zullen we waarschijnlijk op z’n minst tot Star Wars Celebration in Chicago (april 2019) moeten wachten voordat we meer van de game gaan zien.

Wat betreft Battlefront had EA – naast het nieuws over de aankomende Solo update – ook interessant nieuws te vermelden. Later dit jaar verschijnt namelijk het Clone Wars seizoen voor de game. Met deze gratis uitbreiding zullen maar liefst vier nieuwe personages aan de game worden toegevoegd: General Grievous, Count Dooku, Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker! Daarnaast wordt Geonosis uit Attack of the Clones als map toegevoegd aan de game. Welke content nog meer uit zal maken van deze uitbreiding is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Gamenieuws

Han Solo seizoen update voor Battlefront 2

Geplaatst

op

Door

Battlefront 2

Zoals beloofd had Star Wars Battlefront 2 geen season pass waarmee gamers tegen betaling uitbreidingen kunnen downloaden voor EA’s multiplayer-shooter videogame binnen het Star Wars universum. Dit heeft tot gevolg dat er gedurende de loop van het jaar enkele uitbreidingen worden uitgebracht, elk gecentraliseerd rondom een bepaald thema. Al snel na de release van de game konden we aan de slag met het in-game seizoen van The Last Jedi, nu is het echter natuurlijk tijd voor het Solo seizoen!

Waar vorige maand nog een update uitkwam die Jabba’s Palace (die ook in de tegen betaling downloadbare content van de vorige Battlefront game zat), een nieuwe game mode en wat skins toevoegde worden er deze maand gelukkig wat meer echt nieuwe onderdelen aan de game toegevoegd. Hoewel het qua hoeveelheid ook dit keer meevalt is het tof om te zien dat de Coaxium mijnen van Kessel zoals deze te zien waren in Solo: A Star Wars Story in de game verwerkt zitten. Verder worden er wat nieuwe skins toegevoegd voor zowel Han Solo, Lando Calrissian en de Millennium Falcon, welke nu ook in de game het karakteristieke uiterlijk uit de film kan aannemen. Tot slot wordt de game modus Extraction toegevoegd, welke al in de vorige Battlefront game zat.

De nieuwe update voor Star Wars Battlefront 2 verschijnt aankomende dinsdag 12 juni op PC, Xbox One en PlayStation 4. Voor meer Star Wars gerelateerd gamenieuws herinneren we je graag aan het feit dat aankomende zaterdagavond vanaf 20:00 EA’s persconferentie gepland staat op de grootste gamebeurs ter wereld: de Electronic Entertainment Expo, ook wel E3 genaamd. Het is waarschijnlijk dat hier iets uit de doeken wordt gedaan over verdere plannen voor Battlefront 2 dit jaar en hopelijk wordt er zelfs een nieuwe, tot nu toe nog niet eerder vertoonde game uit de doeken gedaan! Zo weten we bijvoorbeeld dat Respawn Entertainment al een tijdje aan een Star Wars game werkt. Stay tuned!

Lees verder

Gamenieuws

Boba Fett en Scout troopers: de nieuwe Star Wars Legion uitbreidingen

Geplaatst

op

Door

Tussen al het nieuws over Solo: A Star Wars Story zou je haast vergeten dat er ook ander goed nieuws is… op bordspelgebied bijvoorbeeld waar Fantasy Flight Games twee nieuwe uitbreidingen voor Star Wars Legion heeft aangekondigd!

In het derde kwartaal van 2018 kunnen we niemand minder dan Boba Fett en Scout troopers verwelkomen als uitbreiding voor dé Star Wars wargame.

Meer weten? Op de site van Fantasy Flight Games vind je alle informatie over deze uitbreidingen en de nieuwe cards.

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2018 Lucasfilm Ltd.