Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake voor onbepaalde tijd uitgesteld

Mogelijk drie jaar vertraging...

Fans die uitkijken naar de remake van Knights of the Old Republic, de game die origineel de boeken in is gegaan als de beste Star Wars-videogame aller tijden, moeten nog wat langer wachten. Het spel is volgens berichten van Bloomberg voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat er problemen zijn geweest bij ontwikkelaar Aspyr.

Bloomberg bericht dat het ontwikkelteam afscheid heeft moeten nemen van art director Jason Minor en design director Brad Prince nadat deze eerder deze maand zijn ontslagen. Daardoor is van hogerop in het bedrijf deze maand gecommuniceerd dat de ontwikkeling van de game uitgesteld is terwijl ze op zoek gaan naar nieuwe mensen om deze rollen te vervullen. Waar eerder het spel gepland stond voor eind dit jaar, lijkt het nu realistischer dat de game pas in 2025 in de winkel verschijnt.

Het spel is al drie jaar in ontwikkeling maar de eerste speelbare demo zou pas afgelopen juni gepresenteerd zijn aan het hoofdbedrijf, Sony en Lucasfilm. Een week na de presentatie van deze demo zou Aspyr besloten hebben de twee mannen te ontslaan. Het bedrijf was niet blij met de voortgang van de game. Ook werd het niet gewaardeerd dat er bijzonder veel tijd gestoken werd in deze presenteerbare demo. Tijd die beter in de volledige game gestoken kon worden.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake is de eerste grote game van Aspyr, voorheen bracht de studio vooral oudere games naar nieuwe platformen. Recentelijk waren ze nog verantwoordelijk voor de overzetting van Knights of the Old Republic II en The Force Unleashed naar de Nintendo Switch. Een paar maanden geleden werd bekend dat Saber Interactive, bekend van World War Z, Halo: Combat Evolved – Anniversary en het werk aan Halo: The Master Chief Collection, Aspyr bij ging staan in de ontwikkeling van ‘Kotor’.

Officieel hebben Aspyr en Lucasfilm Games zelf nog geen woord naar buiten gebracht. Het spel is in ontwikkeling voor PlayStation 5 en PC en komt later waarschijnlijk ook naar de Xbox Series.

Wil je alles weten over Knights of the Old Republic en elke andere Star Wars game? Gisteren is het tweede seizoen van The Gaming Holocron aangekondigd. Een Youtube serie waarin elke Star Wars game ooit voorzien gaat worden van een moderne recensie. Volg het kanaal, seizoen 2 begint op 15 november. Op zoek naar andere gamers met een passie voor Star Wars? Die vind je in onze Discord!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!