Star Wars Knights of the High Republic aangekondigd

Zojuist heeft Lucasfilm Games Knights of the High Republic aangekondigd. Een nieuwe Role Playing Game welke als officieel vervolg gaat dienen op Knights of the Old Republic 2.

Net als in die eerdere game ben je een personage die zijn weg moet vinden in het melkwegstelsel. Dit keer kun je echter zelf bepalen of je een man bent of een vrouw, hoe je er uit ziet en wat je persoonlijke kenmerken zijn. Ben je iemand met een kort lontje? Heb je veel empathie? Of sla je er liever op los? Keuzes die je maakt tijdens het aanmaken van je personage zullen reflectie vinden tijdens het spelen. Tijdens het spel (wat volgens Lucasfilm Games zo’n 75 uur moet duren) zullen ook andere keuzes die gemaakt worden door jou de van invloed zijn op je personage. Want ook hier kun je compleet voor de Light Side gaan of vallen voor de Dark Side.

Het spel speelt zo’n 200 jaar voor The Phantom Menace, gelijktijdig aan de gebeurtenissen die momenteel te vinden zijn in de High Republic boeken en comics. Wanneer je voor het eerst onderweg bent naar Starlight Beacon, een groot ruimtestation in the Outer Rim, blijkt er iets mis te gaan in Hyperspace. Wat is nog niet duidelijk, maar je komt er snel achter dat een gevaarlijke groep genaamd de Nihil er iets mee te maken heeft. ‘The Great Disaster’ dient als achtergrond om jouw verhaal te starten. Een verhaal welke je langs vele planeten zal brengen en waarin jij je als een ware Jedi of Sith zal ontpoppen. Ook komen er berichten over een nog grotere dreiging binnen, de Drengir…

Nadat je het spel voltooid hebt opent zich de gehele ‘High Republic’. Vanuit de Starlight Beacon kun je vele missies accepteren om zo het melkwegstelsel verder te ontdekken. Anders dan in de eerdere Knights of the Old Republic-games, zullen deze missies gespeeld worden met andere spelers. Iedere Jedi (of Sith) van een speler kan met jou op avontuur om deze missies te voltooien. Missies die vele malen moeilijker zijn en dus niet in je eentje tot een einde gebracht kunnen worden. In de diverse dungeons en raids ga je met drie of vijf mensen aan de slag om de geheimen te ontdekken en de dreigingen te verslaan. Het is hierbij zaak om steeds nieuwe, betere items te vinden om zo je kleding, lichtzwaard alsook je Force krachten te versterken.

Een leuke bijkomstigheid hierbij is dat de gevonden voorwerpen niet automatisch verdeeld worden tussen spelers. Je kunt pakken wat je wilt, maar wanneer jij eenmaal iets hebt, kan een andere speler het niet meer krijgen. Ben je eerlijk en verdeel je de schatten of ben je juist hebberig en pak je snel alles weg voordat een ander een kans heeft? Pas dan op, want ook de beste Jedi kan door zijn hebzucht hier alsnog in aanraking komen met de Dark Side…

Star Wars: Knights of the High Republic is in ontwikkeling bij Obsidian Entertainment, dezelfde studio die Knights of the Old Republic 2 ontwikkelde. Lucasfilm Games zal dienen als de uitgever van het spel. De game gaat verschijnen voor de Xbox Series X|S en PC. Spelers op deze platformen kunnen online met elkaar spelen middels cross-play. Een eerste trailer zal op vier mei verschijnen. Wanneer je je vanaf die datum een pre-order plaatst, mag je in augustus mee doen met een gesloten beta. Het spel zelf moet in november in de winkel liggen.

Op de hoogte blijven van Star Wars: Knights of the High Republic en elke andere Star Wars game? Volg dan ons exclusieve game kanaal op Instagram en YouTube.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!