Star Wars Eclipse aangekondigd

Vannacht is Star Wars Eclipse, een verhalende Star Wars game van Quantic Dream dat zich in het tijdperk van The High Republic zal gaan afspelen, uit de doeken gedaan. De game is in vroege ontwikkelfase en het is nog niet bekend wanneer deze zou moeten verschijnen. Wel is er al een cinematische trailer uitgebracht.

Star Wars Eclipse wordt een actie-avonturengame in dezelfde stijl als voorgaande games van de studio die eerder PlayStation-titels zoals Heavy Rain en Detroit: Become Human heeft gemaakt. Dit zijn games waarbij de nadruk ligt op de persoonlijke keuze van de speler, die daardoor zijn eigen verhaal beleeft met meerdere vertakkingen zodat twee verschillende spelers ieder een (deels) unieke ervaring beleven.

Star Wars Eclipse
Een Mon Calamari op een drukbezochte marktplaats.

Een narratieve game met meerdere personages

Net als bij de eerdergenoemde games zul je in Star Wars Eclipse meerdere personages onder je hoede nemen, elk met hun eigen verhaal en vaardigheden. Het enige wat we weten over het overkoepelende verhaal is dat deze zich dus enkele honderden jaren voor de Skywalker Saga afspeelt in een tijdperk waarin de vrede in de Outer Rim wordt bedreigd.

Star Wars Eclipse
Yoda kijkt uit het raam van de Jedi Temple op Coruscant.

Star Wars Eclipse

Bezoek de officiële website voor meer screenshots uit de trailer en alle info die tot nu toe beschikbaar is. Toch zijn de reacties op de aankondiging van deze game controversieel te noemen, in verband met de uitspraken die David Cage (directeur van Quantic Dream) enkele jaren geleden maakte.

Ik ben persoonlijk vooral verheugd dat er eindelijk iets uitkomt van The High Republic wat niets met boeken of comics te maken heeft. We weten ook dat The Acolyte in ontwikkeling is, een Disney+ serie die zich in dit tijdperk afspeelt.

Kijk jij uit naar deze game? Laat ons weten wat jij van deze aankondiging vindt op de Nederlandstalige Star Wars Discord!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!