Skydance

Opnieuw een Star Wars game van Amy Hennig in ontwikkeling

Ditmaal door haar eigen studio!

Opnieuw is er nieuws over een in ontwikkeling zijnde nieuwe Star Wars game! Sinds de oprichting van Lucasfilm Games en het uitlenen van de Star Wars licentie aan waardige ontwikkelaars zijn er al meerdere Star Wars games in ontwikkeling.

Enkele jaren geleden was bekend dat voormalige ontwikkelstudio Visceral Games onder EA bezig was met de ontwikkeling van een Star Wars game, waarvan het verhaal werd geschreven door Amy Hennig (bekend van de Uncharted-games). Die game werd uiteindelijk geannuleerd en de studio opgeheven, waarna Hennig haar eigen studio oprichtte: Skydance New Media. Ze blijkt nog steeds goede contacten te hebben, want de eerste game die de in 2019 opgerichte studio aankondigde was er eentje van Marvel. En nu mag de studio dus aan de slag met de Star Wars-licentie.

In het bericht op StarWars.com schrijft Hennig dat het zien van Star Wars in 1977 een enorme invloed heeft gehad op haar creatieve leven en dat ze erg blij is om met Lucasfilm Games te werken aan verhalen binnen de franchise waar ze zo van houdt. Volgens geruchten zal haar Star Wars game zich afspelen in het tijdperk van de Rebellion (rondom de originele trilogie dus), wat ook voor haar geannuleerde Star Wars project gold bij Visceral Games. Zou het mogelijk kunnen zijn dat Skydance New Media aan de slag gaat met de ideeën die Hennig had voor de vorige game die ze probeerde te maken?

8 Star Wars games in ontwikkeling, voor zover we ‘weten’

Deze nieuwe Star Wars game zal zoals de meesten van Hennig’s games verhaalgedreven zijn en betreft een action-adventure, zoals Jedi: Fallen Order dat ook was. Daarmee komt het totaal aantal aangekondigde Star Wars games op maar liefst acht:

  1. Star Wars Hunters
  2. de Ubisoft game
  3. de Remake van Knights of the Old Republic
  4. de shooter en
  5. de strategiegame van Respawn
  6. Star Wars Eclipse van Quantic Dream
  7. de game van Skydance New Media
  8. tot slot is de ontwikkeling van een vervolg op Jedi: Fallen Order een publiek geheim

Is er een specifieke Star Wars game waar jij in het bijzonder naar uitkijkt? Laat het ons weten in de grootste Nederlandstalige Star Wars community op StarWars.community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!