Nieuwe Star Wars Battlefront Death Star Modus onthuld

Nieuwe Star Wars Battlefront Death Star modus voegt ruimtegevechten toe

De jaarlijkse gamescom beurs in Keulen is in volle gang. Daar hoort naast al het andere gamenieuws natuurlijk ook Star Wars nieuws bij. Zo onthullen EA en DICE meer informatie over de nieuwe Star Wars Battlefront Death Star modus: Battle Station. Hierin wordt voor het eerst ruimtegevechten aan de first-person shooter toegevoegd.

De Battle Station modus bestaat uit drie fasen. De eerste fase  is een ruimtegevecht waar X-Wings en A-Wings het opnemen tegen TIE Fighters, TIE Interceptors en een Star Destroyer. Allemaal met de Death Star in de achtergrond De rebellen moeten genoeg TIEs neerschieten om een Y-Wing bombardement in te roepen dat de schilden van de Star Destroyer verzwakt. Door verschillende zwakke plekken op het schip aan te vallen (waarschijnlijk de shield generators bovenop en onder het schip) moeten de rebellen de Star Destroyer vernietigen. Uiteraard moeten de Imperials ze tegenhouden.

In de tweede fase stap je uit de cockpit en vecht je binnenin de Death Star verder. De rebellen moeten hier een droid naar een bepaalde plek escorteren; de Imperials moeten hier uiteraard een stokje voor steken. Hier kan je ook spelen als de nieuwe Heroes Bossk en Chewbacca.

Als laatste is er fase 3, waarin je daadwerkelijk de Death Star aanvalt. Het doel voor de rebellen is natuurlijk om het ruimtestation op te blazen. Hier kan je als Luke in zijn Red 5 X-Wing spelen en als Darth Vader in zijn TIE Advanced.

Details over nieuwe Star Wars Battlefront Death Star modus nog vaag

Hoewel er een flinke bak informatie vrijgekomen is, blijven specifieke details nog vaag. Zo kan ik niet uit de de aankondiging uitmaken of Battle Station voorbij is wanneer de rebellen een fase verliezen. Ook is het me nog niet helemaal duidelijk hoe de laatste fase precies zal werken. Ik ga er vanuit dat je de Death Star op de klassieke manier naar de schroothoop stuurt; door de iconische trench run. Hier staat alleen niets over vermeldt.

De Star Wars Battlefront: Death Star uitbreiding zal vanaf september te downloaden zijn. Naast de Battle Station modus krijg je de nieuwe helden Chewbacca en Bossk, nieuwe Star Cards en blasters. Benieuwd naar mijn mening over Star Wars Battlefront? Check dan mijn recensie van de game, de Battle of Jakku DLC en de Outer Rim uitbreiding.

Bron: Starwars.EA.com

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!