Battlefront

Nieuwe films kunnen gouden eeuw inluiden van Star Wars videospellen

We zitten officieel in een gouden eeuw voor Star Wars. De films zijn de beste sinds de originele trilogie en dat biedt verschillende mogelijkheden met boeken, strips en, misschien wel het belangrijkste, videospellen. Met het succes van The Force Awakens en de hype rond de aanstaande Rogue One: A Star Wars Story kijken de fans uit naar een aantal nieuwe spellen die bij de laatste films horen.

De vroege Star Wars fans herinneren zich zonder twijfel de jaren ’90 als een van de beste momenten voor videospellen van deze reeks. Niet alleen werden consolespelers getrakteerd op klassiekers als Super Empire Strikes Back, de reeks bracht ook belangrijke spellen voor de PC. De iconische X-Wing en Tie-Fighter space-combat simulators warden in 1993 uitgebracht en werden gevolgd door de first-person shooter reeks Dark Forces in 1995. Dat is nog zonder de meer achtergebleven titels, zoals het teleurstellende vechtspel Masters of Teras Kasi en het action-adventure spel Shadows of the Empire.

Dankzij de nieuwe populariteit als gevolg van de laatste films, zien we nu enkele van de beste Star Wars spellen tot nu toe. Het vorig jaar uitgebrachte Star Wars Battlefront was onze eerste flits van het gevecht tegen Empire op moderne consoles, en het was voor ons een reden om uit te kijken naar de komst van meerdere spellen. DICE en Criterion hebben uitstekend werk geleverd door constant updates te leveren voor het spel, inclusief een Death Star run en een aanstaande DLC pack die gebaseerd is op de Rogue One film. De laatste uitbreiding neemt spellers mee naar de tropische wereld van Scarif, zoals in de film, en bevat een special VR missie waar spelers terugkeren naar de cockpit van een X-Wing als ze naar het gevecht vliegen.

We zijn blij dat er een groot aantal console- en PC-spellen beschikbaar zijn voor Star Wars, maar we zijn zeker ook heel blij dat EA en Disney nog meer doen om mobiele en casual spelers aan te trekken. Een aantal online slotsites bieden al licentiespellen aan die al teruggaan op blockbusters zoals Aliens en Jurassic Park. Daarom is het alleen maar logisch dat andere filmseries hun eigen, gelijkaardige titels ontwikkelen. De platforms in kwestie hebben hun eigen web-casinospellen gecreëerd die de karakters, muziek, instellingen en nog meer bevatten van de iconische films die fans in de wereld van hun films betrekken en ze blijven entertainen met snelle en gemakkelijke gameplay. Dit soort spellen zijn een nieuwe markt die een heel breed publiek trekken en die een grote mogelijkheid bieden om Star Wars nog verder te uit te breiden als het deze weg blijft volgen.

Battlefront heeft zijn eigen app vorig jaar al ontvangen. De app, Base Command, is een kaartspel met elementen van torenverdediging zoals je een Rebellenbasis tegen aanvallen beschermt. EA update ook andere spellen, zoals Star Wars: Galaxy of Heroes en Star Wars: Commander, voorafgaand aan de spanning rond de film.

Het is vrij zeker dat het nu het juiste moment is om Star Wars fan te zijn met de hoeveelheid van fantastische spellen en films die eraan komen en een universum dat continu uitbreidt. We hopen alleen dat EA verder zal gaan om de spellen te ondersteunen zoals het altijd deed en wij vertrouwen erop dat het vervolg van Battlefront nog steeds zal uitkomen in de herfst van 2017.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!