LEGO Star Wars

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga krijgt uitgebreide trailer én releasedatum

We gaan bijna bouwen!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga moest in 2019 al in de winkels liggen. Door alles wat in de wereld gebeurd is sindsdien en het feit dat dit de grootste LEGO videogame tot op heden moest worden, werd het spel meerdere keren uitgesteld. Maar nu lijkt er dan eindelijk een einde aan het lange wachten te komen!

Middels een zeer uitgebreide ‘gameplay trailer’ hebben ontwikkelaar TT Games en Lucasfilm Games laten zien wat de game nu dan toch echt in gaan houden. Waar we al wisten dat de game de gehele Skywalker Saga ging bevatten, en dus Episode I tot en met IX speelbaar aan ging bieden, waren de details verder nogal minimaal. Nu weten we dat je de game in elke volgorde kan spelen. Speel je liever eerst de originele trilogie? Of toch de sequels? Toch een grotere fan van de prequels? Ga je gang. Ook laat de trailer zien dat er tussen de verhalende levels door meer dan genoeg te doen zal zijn op de meer dan twintig planeten die je als speler vrij kan gaan bezoeken. Met missies op bekende locaties, een flink aantal levels en meer dan driehonderd vrij te spelen personages uit de films, lijkt er behoorlijk wat LEGO Star Wars plezier in het vooruitzicht te zijn.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga in een nieuw jasje

De formule van de LEGO-games, die eigenlijk al sinds het eerste deel veelal hetzelfde bleef, lijkt ook compleet op de schop te zijn gegaan. Wanneer je de trailer ziet, zie je dat het camerastandpunt veranderd is en de actie hierdoor filmischer in beeld wordt gebracht. Uiteraard bestaat de game nog steeds uit het oplossen van een hele hoop puzzels, in je eentje of met een tweede speler. Daarnaast laat de trailer zien dat wanneer je de fysieke Deluxe versie in huis haalt je niet alleen extra personages krijgt om mee te spelen (ook digitaal te krijgen), maar je een exclusieve LEGO Luke Skywalker minifigure meegeleverd krijgt met blauwe melk in zijn handen.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is niet de eerste LEGO-game in het Star Wars universum. Na LEGO Star Wars, LEGO Star Wars II: The Original Trilogy, LEGO Star Wars: The Complete Saga, LEGO Star Wars III: The Clone Wars en LEGO Star Wars Episode VII: The Force Awakens is dit de zesde grote LEGO Star Wars uitgave, maar gaat niets van de content van de oudere games opnieuw gebruikt worden in dit spel. Alles zal dus volledig nieuw zijn.

Op 5 april verschijnt LEGO Star Wars: The Skywalker Saga voor Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en PC. Kun je toch niet wachten op LEGO Star Wars: The Skywalker Saga? Op Apple Arcade zijn recentelijk LEGO Star Wars Castaways en LEGO Star Wars Battles verschenen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!