Only Imperial stormtroopers are so precise!

Legion aangekondigd en X-Wing wave XII

Het was stiekem al een beetje gelekt, maar nu is het dan toch officieel. Fantasy Flight Games’ selectie van Star Wars miniatuur-games krijgt er een broertje bij. Star Wars: Legion is een spel gebaseerd op de grondtroepen van onze favoriete franchise. De basisset staat gepland voor Q1, en zal dan voor $89,95 in de winkels liggen. Voor dat geld krijgt men 33 ongeschilderde figuren in een schaal van +/- 34mm. Waaronder Luke Skywalker, Darth Vader, twee speederbikes, en een AT-RT. En verder natuurlijk de regels en alle bijbehorende kaarten.

Star Wars: Legion in het kort: In een 1 versus 1 scenario krijgen twee spelers zes beurten lang de tijd om hun doelen te bewerkstelligen. Degene met de meeste punten na die tijd wint daarna uiteraard. Om dit te doen krijgen units iedere beurt twee acties, die efficiënter worden door een nog nader uit te leggen Command systeem. Wat we wel weten is dat gewone infanterie niet individueel beweegt, maar rondom een squad leader. Dit om beweging over het speelveld zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij de aankondiging van FFG of de speciale Legion minisite.

X-Wing Wave XII

Op FFG’s presentatie op Gencon was het echter niet alleen Legion wat de klok sloeg. Ook X-Wing kwam aan bod met de aankondiging van wave XII. Er werden namelijk drie nieuwe miniaturen onthuld. De rebellen breiden hun vloot uit met de Phantom II, compleet met Fenn Rau piloot en (speculatie) een Maul crew-kaart. De Empire krijgt de X-G1 Star Wing, aka Assault Gunboat, volgeladen met kanonnen en raketten. En Scum werft de Kimogila fighter, een schip dat recht op de vijand af gaan lijkt te belonen.

Na 1 september worden waarschijnlijk nog 2 of 3 schepen uit The Last Jedi toegevoegd aan de wave. Dit was voor TFA en Rogue One namelijk ook het geval. In ieder geval hebben we weer genoeg om ons geld aan uit te geven als X-Wing Wave XII eind dit jaar in de winkels ligt.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!