LEGO Star Wars

Kijk achter de schermen tijdens de ontwikkeling van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Pew pew pew!

Nu de game bijna in de winkels ligt, heeft IGN zojuist een exclusieve blik achter de schermen tijdens de ontwikkeling van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga gegeven. Als onderdeel van IGN Fan Fest 2022 werd stilgestaan bij misschien wel een van de grootste games van het jaar.

Dat de ontwikkelaar duidelijk alles op alles heeft gezet om van deze nieuwe LEGO Star Wars de beste in de serie te maken, moge duidelijk zijn. Met alle negen films uit de Skywalker Saga om na te spelen in LEGO-vorm, heeft de ontwikkelaar nooit een spel gecreëerd dat groter is dan deze. De formule van de LEGO-games, die eigenlijk al sinds het eerste deel veelal hetzelfde bleef, is dan ook compleet op de schop gegaan. Camerastandpunten zijn veranderd en de actie wordt hierdoor filmischer in beeld gebracht. Uiteraard bestaat de game nog steeds uit het oplossen van een hele hoop puzzels en het vrijspelen van vele verborgen geheimen, in je eentje of met een tweede speler.

Daarnaast kun jij zelf bepalen in welke volgorde je de game gaat spelen. Speel je liever eerst de originele trilogie? Of toch de sequels? Toch een grotere fan van de prequels? Ga je gang. Met meer dan twintig aanwezige planeten (waar genoeg te doen is buiten de verhalende missies), is de game niets minder dan gigantisch.

De blik achter de schermen laat zien dat de ontwikkelaars nieuwe technologieën weten te gebruiken om hun visie op het scherm te brengen. Met meer dan driehonderd speelbare personages maken ze het mogelijk om iedereen zijn of haar ultieme Star Wars fantasie uit te laten komen. Elk LEGO-ontwerp klopt tot het kleinste detail en de humor brengt een frisse wind in de bekende Star Wars verhalen. Dat er een mode is waarin geluiden van wapens vervangen worden door stemmen die de wapens na doen (pew pew pew, zjing zjing zjing!) zegt meer dan genoeg.

Op 5 april verschijnt LEGO Star Wars: The Skywalker Saga voor Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en PC. Kun je toch niet wachten op LEGO Star Wars: The Skywalker Saga? Op Apple Arcade zijn recentelijk LEGO Star Wars Castaways en LEGO Star Wars Battles verschenen. Meer weten over videogames in de Star Wars franchise? Volg dan ons gespecialiseerde YouTube kanaal of onze Star Wars gaming Instagram, waar elke dag een update verschijnt. Daarnaast kun je in onze Discord mee praten over elke Star Wars game en misschien zelfs mensen vinden om samen mee te gamen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!