Jedi: Fallen Order wordt een nieuwe franchise en meer gamenieuws

De CEO van Electronic Arts (EA) heeft bevestigd dat er meer spellen in de Jedi: Fallen Order franchise zullen volgen. Hiermee doelt hij natuurlijk op een vervolg, maar ook andere (soorten) games binnen de Jedi: Fallen Order franchise zullen worden besproken. Verder was er in de afgelopen week veel nieuws op het gebied van Star Wars games, we duiken er gelijk in!

Het gegeven dat er een vervolg aan zit te komen voor Jedi: Fallen Order is geen verrassing gezien het commerciële succes van de game. Game-ontwikkelaar Respawn Entertainment is momenteel ook op zoek naar nieuwe aanwinsten voor hun Star Wars team; o.a. voor functies als game writer en technical director worden nieuwe collega’s gezocht. Hiervoor wordt expliciet gevraagd om affiniteit met het Star Wars universum.

Gratis contentuitbreiding voor Jedi: Fallen Order

Verder bracht Respawn afgelopen maandag nieuwe content naar Jedi: Fallen Order in de vorm van cosmetische aanpassingen, een nieuwe manier om het spel opnieuw te spelen met reeds ontgrendelde krachten, een survivalmodus en een modus waarin spelers zelf gevechten kunnen ontwerpen om deze daarna zelf in de game te kunnen spelen.

Vader Immortal komt naar PlayStation VR

Deze virtual reality-game van ILMxLAB was tot voorheen enkel speelbaar op PC’s met VR-apparatuur. Vader Immortal, die logischerwijs om Darth Vader draait, brengt een nieuw verhaal binnen Star Wars dat als canon wordt beschouwd binnen het grotere geheel van de Star Wars verhalen. In de game kom je Darth Vader tegen en voer je opdrachten uit terwijl het intrigerende verhaal zich langzaam verder ontrafelt. Voor bezitters van een PlayStation VR set is dit goed nieuws, bovendien zal de game deze zomer meteen in zijn geheel op Sony’s console verschijnen waar PC bezitters in het verleden telkens op de drie losse episodes hebben moeten wachten.

De laatste contentuitbreiding voor Battlefront II

Tevens verscheen onlangs de allerlaatste uitbreiding voor Star Wars Battlefront II. De game, die in november 2017 werd uitgebracht, heeft door de jaren heen inmiddels 25 uitbreidingen gekend waarin nieuwe characters, planeten, game modi, skins en vele andere aanpassingen de revue hebben gepasseerd. Zoals Bas onlangs in een artikel schreef is de game inmiddels min of meer compleet te noemen en verdient deze zeker door gamende Star Wars liefhebbers te worden gespeeld.

Hoewel er na deze uitbreiding – waarin o.a. de planeet Scarif uit Rogue One en nieuwe skins werden toegevoegd – geen nieuwe content meer is te verwachten, zullen de servers nog jaren ondersteund worden en kan men dus zelfs nu nog met een gerust hart beginnen aan deze immersive Star Wars ervaring.

Coverart voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

De nieuwe LEGO Star Wars game van TT Games zal later dit jaar verschijnen voor PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. StarWars.com onthulde alvast hoe het hoesje van de fysieke game er ongeveer uit komt te zien:

LEGO Star Wars

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!