Jedi Survivor

Gameplay trailer en releasedatum voor Star Wars Jedi: Survivor

Zet 17 maart maar in de agenda!

Respawn Entertainment, Electronic Arts en Lucasfilm Games hebben vannacht tijdens The Game Awards de eerste gameplay laten zien van Star Wars Jedi: Survivor. Daarnaast is de releasedatum bekend gemaakt.

Star Wars Jedi: Survivor begint vijf jaar na de gebeurtenissen van Star Wars Jedi: Fallen Order. Cal Kestis moet The Empire, dat hem constant achtervolgt, een stap voorblijven terwijl hij zich er steeds meer van bewust is dat hij een van de laatst overgebleven Jedi in het sterrenstelsel is. Cal wordt vergezeld door zijn trouwe metgezel BD-1 en sluit zich tijdens zijn reis aan bij een reeks unieke en interessante personages. Star Wars Jedi: Survivor borduurt voort op de dynamische gevechten van de serie middels nieuwe en innovatieve manieren. Om te overleven moet Cal nieuwe vaardigheden leren en zijn band met de Force versterken. Tijdens de Star Wars Celebration in mei ging de onthullingstrailer van Star Wars Jedi: Survivor al in première. Vannacht werd de eerste gameplay getoond.

Cal is geen Padawan meer. Hij is helemaal tot zijn recht gekomen en uitgegroeid tot een machtige Jedi Knight. De Dark Times naderen en met nieuwe en bekende vijanden om zich heen moet Cal beslissen hoe ver hij wil gaan om zijn dierbaren te redden. Het filmische vechtsysteem van Jedi: Fallen Order keert terug met extra Force-vaardigheden en nieuwe lightsaber-vechtstijlen. Combineer al deze vaardigheden en wapens om je eigen stijl te vinden en zowel nieuwe als oude vijanden te verslaan. Ontdek nieuwe planeten en breng opnieuw een bezoek aan bekende grenzen in het Star Wars-universum, elk met unieke biomen, uitdagingen en vijanden. Maak je nieuwe technieken, uitrustingen, mounts en vaardigheden eigen die de manieren waarop je verkent, vecht en zwerft zullen verbeteren.

Star Wars Jedi: Survivor borduurt in alle opzichten voort op de gameplay, het verhaal en de exploratie van Fallen Order. Dynamische gevechten geven spelers het gevoel een echte Jedi Knight te zijn, met nieuwe vechtstijlen voor lightsabers en Force-vaardigheden die extra lagen van strategie toevoegen aan elke confrontatie met de vijand. Ook zijn de werelden gevuld met uitdagingen die overwonnen moeten worden om de mysteries binnenin te ontrafelen.

– Stig Asmussen, Game Director bij Respawn

Star Wars Jedi: Survivor introduceert tal van nieuwe en innovatieve vechtstijlen, waaronder Dual Lightsabers voor bliksemsnelle gameplay en Crossguard die een langzamere maar zware gevechtsoptie biedt. Van Stormtroopers en Imperial Sentry Droids tot krachtige wezens die zijn gehuld in mysterie, spelers moeten tot het uiterste gaan om de bedreigingen die Cal in de weg staan te verslaan.

Star Wars Jedi: Survivor wordt ontwikkeld voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC en verschijnt op vrijdag 17 maart. Het spel is vanaf nu vooruit te bestellen. Wanneer je de game voorziet van een pre-order krijg je gratis een cosmetische extra geïnspireerd op het uiterlijk van Obi-Wan Kenobi. Deze bestaat uit The Hermit Cosmetic, The Hermit Lightsaber Set en The Combustion Blaster Set. Wanneer je de Deluxe Edition aanschaft krijg je hier ook nog eens cosmetische extra’s bij waardoor het uiterlijk van Cal geïnspireerd is op Luke Skywalker en Han Solo. Deze Galactic Hero Cosmetic Pack bestaat uit The Scoundrel Cosmetic, de Rugged BD-1 Cosmetic, de DL-44 Blaster Set, de New Hero Cosmetic Pack, de Rebel Hero Cosmetic, de BD-Astro BD-1 Cosmetic en de Rebel Hero Lightsaber Set. De Hermit Cosmetics zitten ook in deze versie inbegrepen.

Limited Run Games heeft een zeer speciale versie aangekondigd van Jedi: Survivor. Hierin zit naast de game in een steelbook en de Hermit-cosmetics ook een replica van Cal’s lichtzwaard in, inclusief een speciale doos om deze in te bewaren én een certificaat van echtheid. Deze editie is in een kleine hoeveelheid beschikbaar.

Spelers die de normale versie van Jedi: Fallen Order in het bezit hebben op de Xbox One, Xbox Series X|S of PC kunnen, mits ze lid zijn van Xbox Game Pass Ultimate of EA Play, tussen 9 december en 20 januari 2023 alle Deluxe Edition content van dit deel gratis claimen. De game is overigens ook via deze diensten te spelen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!