Roadmap Battlefront 2

Felucia, Co-op, Clone Commando’s en meer op roadmap Battlefront 2

In november is het alweer twee jaar geleden dat Star Wars: Battlefront 2 uitkwam. Na een roerige start is de game momenteel actiever dan ooit en de ontwikkelaars doen er alles aan om dit zo te houden middels content-updates, verbeteringen en bug fixes. Ook de resterende maanden van 2019 blijft dat het geval, op z’n minst tot en met de release van The Rise of Skywalker – en waarschijnlijk nog wel langer!

Vandaag is het de eerste dag van Gamescom, Europa’s grootste conventie omtrent videogames. Het is dan ook niet toevallig dat DICE vandaag de details omtrent hun aankomende plannen voor Battlefront 2 uit de doeken doet.

Naast enkele quality of life-verbeteringen die de game speelbaarder maken (zoals een vernieuwd spawn-systeem die doet denken aan de Battlefield-serie, eveneens van DICE) zien we ook nieuwe skins, nieuwe game modi, nieuwe reinforcements (hallo Clone Commando!), een gloednieuwe locatie en de belofte dat de game in december content uit The Rise of Skywalker zal uitbrengen! Dit valt allemaal onder gratis DLC, al zul je de skins ook met echt geld kunnen ontgrendelen.

Nieuwe gamemodi

Voor het eerst zullen spelers aan de slag kunnen met de nieuwe modus Co-op, een PvE (player vs. environment) modus waarin een team van maximaal vier spelers tegen de AI speelt en de objectives moet zien te volbrengen. Een andere nieuwe gamemode is Instant Action, wat eindelijk de mogelijkheid toevoegt om ook offline de grootschalige gamemodi van Battlefront 2 te spelen.

Verder kunnen spelers eindelijk op de planeet Felucia spelen en keren de Clone Commando’s (beroemd gemaakt door Delta Squad uit Republic Commando, een game uit 2005) terug van weggeweest. En dan hebben we het tot nu toe alleen nog maar over de maand september. De volledige roadmap kun je hieronder en op de site van Battlefront 2 vinden.

The Rise of Skywalker

In december komt zoals je waarschijnlijk al wist The Rise of Skywalker in de bioscoop. Met Star Wars Jedi: Fallen Order komt er in november al een Star Wars game uit, maar dat betekent gelukkig niet dat we daardoor geen iconische gevechten uit de aanstaande film kunnen naspelen. Hoewel er – logischerwijs – nog geen details bekend zijn gemaakt, heeft DICE al toegezegd dat ze druk bezig zijn om content uit de film in de game te implementeren. Dat betekent waarschijnlijk nieuwe reinforcements (Sith Troopers, anyone?), nieuwe skins/schepen en nieuwe locaties.

Wij kunnen in elk geval al niet wachten op eind dit jaar, wanneer Disney+ met The Mandalorian op 12 november in Nederland verschijnt. Vervolgens kunnen gamers vanaf 15 november aan de slag met Star Wars Jedi: Fallen Order en de Battlefront 2 spelers krijgen een maand later extra content gebaseerd op het aankomende slotstuk van de sequel-trilogie: The Rise of Skywalker. Het wordt een mooi najaar voor Star Wars fans, zeker als je daarnaast ook nog graag de games speelt!

De roadmap van Battlefront 2 voor 2019

Roadmap Battlefront 2

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!