Disney Infinity

Disney Infinity stopt en Disney geen uitgever meer

Het is een trieste dag voor fans van plastic figuurtjes verzamelen, want Disney heeft de stekker uit de toys-to-life game Disney Infinity getrokken. Vanaf vorig jaar maakte ook Star Wars deel uit van het Disney Infinity universum. Ook zal de ‘House of Mouse’ zelf geen games meer gaan publiceren en worden de deuren van ontwikkelaar Avalanche gesloten.

De annulering van Disney Infinity werd in een blogpost aangekondigd. Volgens Disney gaat Infinity niet meer door omdat er een ‘uitdagend bedrijfsmodel’ is gecreëerd vanwege de hoge ontwikkelingskosten en een gebrek aan groei in de toys-to-life markt. Disney zal overstappen op een licensering model voor alle toekomstige games. Dit betekent dat toekomstige Disney games door elke ontwikkelaar die een licentie van Disney koopt gemaakt kunnen worden. Met de uitzondering van Star Wars, waarvan de rechten bij Electronic Arts liggen.

Disney Infinity Star Wars figuren.
Disney Infinity Star Wars figuren.

Disney Infinity nog niet 100% klaar

Hoewel Disney Infinity dus definitief zal stoppen, komen er nog steeds twee laatste releases aan voor de game. Dit zullen drie nieuwe personages van Alice: Through the Looking Glass en de Finding Dory Play Set zijn. Er zullen dus geen figuren gebaseerd op Rogue One of Episode VIII verschijnen.

Disney Infinity kwam voor het eerst uit in 2013, en was een actie/avontuur platformer waar alle Disney personages samen kwamen. In 2015 werd naast Marvel ook Star Wars daar aan toegevoegd, met de release van Disney Infinity 3.0. Hier kon je onder andere aan de slag met content uit The Clone Wars, Rebels, de originele trilogie en natuurlijk The Force Awakens.

Bron: Disneyinteractive.com

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!