Clone Wars voor X-Wing en Legion

Vandaag gaat GenCon van start, de grootste spellenbeurs ter wereld. Zoals vanouds gaf uitgever Fantasy Flight Games daar op de vooravond van de conventie haar panel. Veel nieuws voor haar drie grootste Star Wars miniatures games, maar het grootste nieuws moesten twee spellen delen. X-Wing en Legion gaan zich namelijk allebei uitbreiden met de twee facties uit de prequels! Binnenkort kan men dus ter land of in de lucht de gevechten uit de Clone Wars tussen de Republic en de Seperatists nabootsen. Maar er was meer…

X-Wing

Zoals gezegd zijn voor volgend jaar voor X-Wing twee prequel-facties aangekondigd, waarbij we de Jedi Starfighter en Sith Infiltrator als eerste schepen beloofd werden. Er werd echter ook dichter aan de horizon gekeken. Wave 2 brengt namelijk na de Rebels, Empire, en Scum de laatste twee oorspronkelijke facties over. De Resistance en First Order Conversion Kits zorgen dat oude X-Wing spelers hun reeds gekochte schepen in Second Edition kunnen gebruiken. Ook krijgen we losse T-70 en TIE/FO uitbreidingen en twee gloednieuwe schepen: De RZ-2 A-wing voor Resistance en de Mining Guild TIE voor Scum.

Legion

Over specifieke Clone Wars units bij Legion is nog niets bekend, daar kan dus nog even over gespeculeerd worden. Wel concreet zijn de aankondigingen van Chewbacca, Wookiee Warriors, en Rebel/Imperial Specialists.

Armada

En dan het klapstuk: De grootste miniature die FFG ooit heeft uitgebracht. De Super Star Destroyer is namelijk zo gigantisch dat er zelfs nieuwe regels voor Armada bedacht moesten worden. De “mini” is dan ook ongeveer zo groot als de breedte van een gemiddelde keukentafel. Hiermee zal het sowieso een prachtig pronkstuk in ieders verzameling zijn.

Ben je geïnteresseerd in één van FFG’s nieuwe producten? Houd dan het nieuws op hun website nauwlettend in de gaten. In de loop van de conventie zal men namelijk meer info naar buiten brengen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!