Brekend: Knights of the Old Republic – Remake aangekondigd

Er deden al jaren geruchten de ronde, maar een officiële aankondiging bleef uit – tot vandaag. Het hoge woord is eruit: Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) krijgt een remake. En deze zal eerst op PlayStation 5 verschijnen.

Knights of the Old Republic (ontwikkeld door BioWare) is wellicht nog steeds de beste Star Wars game allertijden en één van de beste roleplaying games ooit. De game kwam oorspronkelijk in de zomer van 2003 uit voor de originele Xbox en PC en verscheen ook nog voor Mac en mobiele apparaten. De remake zal worden ontwikkeld door Aspyr – de ontwikkelstudio die eerder dit jaar ook verantwoordelijk was voor remasters van Republic Commando en Episode I: Racer – waar hoofdproducent Ryan Treadwell op StarWars.com uitgebreid vertelt over zijn ervaring met de oorspronkelijke game en de samenwerking met Sony. De studio was overigens ook al verantwoordelijk voor KOTOR’s ports naar iPhone en iPad.

Dat de game tijdelijk exclusief voor de PlayStation 5 verschijnt is enigszins opvallend te noemen, daar de oorspronkelijke game nooit voor de PlayStation is uitgekomen en een Xbox/PC-exclusieve titel was.

In de bovenstaande aankondigingstrailer horen we de stem van Jennifer Hale, die net als in de oorspronkelijke game de stem heeft ingesproken voor Bastila Shan. De ontwikkelaar hint ernaar dat er meerdere bekende stemmen zullen terugkeren, maar houdt op dit moment de kaken nog stijf op elkaar.

Knights of the Old Republic wordt canon?

Hoewel het verhaal over Darth Revan door veel fans wordt geprezen benoemt StarWars.com nogmaals dat KOTOR deel uitmaakt van Star Wars Legends, waardoor de verhaallijn in de game niet onder de Star Wars canon valt. Het is echter niet duidelijk of dit ook voor de remake zal gelden. Sowieso weten we nog niet zoveel over de remake. De game heeft nog best wat ontwikkeltijd te gaan en een releaseperiode is dan ook nog niet bekendgemaakt.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake verschijnt op de nieuwe generatie consoles (waarvan tijdelijk exclusief op de PlayStation 5) en PC.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!