Star Wars Hunters

Betreed zelf de arena in Star Wars: Hunters

De toegang is gratis!

Hoewel de meeste ogen onder de gamers gericht lijken te zijn op Jedi: Survivor, de Knights of the Old Republic Remake, de open wereld game van Ubisoft en Star Wars: Eclipse, is Zynga ondertussen hard bezig met het creëren van Star Wars: Hunters. Een online arena shooter waarbij spelers op de mobiele telefoon en tablets het op kunnen nemen tegen tegenstanders op de Nintendo Switch. Tijdens Celebration werden nieuwe updates gedeeld.

Misschien is het grootste pluspunt van de game voor velen ook de grootste valkuil. Hunters is geheel gratis te spelen en verschijnt enkel en alleen op iOS, Android en de Nintendo Switch. De vier-tegen-vier arena shooter doet de ‘grotere consoles’ (voorlopig?) niet aan. Voor velen reden genoeg om een andere kant op te kijken. Maar is dit terecht? De belofte van de game is een hele toffe. Want wat is Star Wars: Hunters eigenlijk?

Wanneer de grootste Hunters uit het universum samenkomen op de planeet Vespaara om mee te doen aan een gevaarlijke, dodelijke competitie, ligt de arena op ze te wachten. In verschillende levels is het zaak om in vanuit een derde-persoon shooter gameplay alles op alles te zetten om de laatste te zijn die nog recht overeind staat. De diversiteit zit hem in de vele personages waar je uit kunt kiezen, elk vreemder dan de ander. Het is duidelijk dat de game zich niet altijd even serieus neemt wanneer je als Utooni speelt; twee Jawa’s opeen gestapeld in een grote regenjas om aan de lengte te komen die ze nodig hebben om mee te doen.

Verschillende personages zorgen voor diversiteit in gameplay

Het verschil in de personages zorgt ervoor dat elke pot anders kan zijn. Een speler die kiest voor personages die het moeten hebben van schietwapens op grote afstand zijn compleet anders dan bijvoorbeeld de droid J-3DI (een droid met een lichtzwaard, geprogrammeerd om hem te laten denken dat hij een Jedi is). Schieten vanaf afstand brengt ook andere gameplay met zich mee dan wanneer je speelt met het lichtzwaard. Hoewel dat lichtzwaard een stuk dodelijker kan zijn met enkele rake klappen, moet je wel eerst dichterbij de tegenstander zien te komen.

In verschillende arena’s (waaronder eentje in een Ewok dorp), neem je het met vier tegen vier spelers tegen elkaar op. Wanneer je speelt op je Nintendo Switch kun je spelen tegen spelers op iOS en Android. Iets wat er voor kan zorgen dat de game een flinke groep spelers kan gaan krijgen. Helemaal wanneer je weet dat Hunters volledig gratis te downloaden gaat zijn, kan deze game (die stiekem best wel wat op Blizzard’s Overwatch lijkt) een grote hit worden wanneer er genoeg ondersteuning vanuit Zynga blijft komen. Uiteraard gaan er betaalde extra’s aanwezig zijn. Elk volledig optioneel.

In sommige delen van de wereld is Hunters inmiddels in een gesloten beta te vinden, waardoor er op YouTube best al wat beelden verschenen zijn. Ook op Celebration is de game goed speelbaar aanwezig. Hunters kreeg dan ook een geheel eigen panel waarin dieper op de game ingegaan werd. Een datum waarop de game verschijnt werd helaas niet genoemd.

Ook werd er even stilgestaan bij het boek Star Wars Hunters: Battle for the Arena, geschreven door Mark Oshiro welke in november van dit jaar gaat verschijnen. Deze ‘middle-grade’ novel haakt in op het verhaal van de game en zal gaan om het personage Rieve, een wees van Corellia welke gevoelig is met The Force en met krachten die ze niet begrijpt of onder controle heeft. Wanneer een mysterieus gevaar zijn intrede doet en haar richting de arena trekt, komen dingen uit het verleden bovendrijven.

Door de makkelijke manier om een potje te spelen zijn wij in ieder geval van plan om met groepen mensen Hunters te spelen wanneer het spel verschijnt. Wil je mee spelen? Doe dan mee met de community op StarWars.community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!