Battlefront IV concept art laat een heel ander Star Wars universum zien

In 2012 kocht Disney Lucasfilm op en sloot een exclusieve deal met Electronic Arts over toekomstige Star Wars videogames. Op dat moment was er echter nog een aantal games in ontwikkeling bij LucasArts. Battlefront III was bijna af, dus was ontwikkelaar Free Radical al concept art aan het produceren voor het vervolg dat er nooit kwam: Battlefront IV.

Het verhaal van deze game zou echter niet de films volgen. Sterker nog, het uitgangspunt is dat alle gebeurtenissen gespiegeld zijn. Obi-Wan en Luke vallen naar de Dark Side, Vader bekeert zich, en Leia wordt een Jedi. Hoe deze verhaallijn precies in elkaar stak zullen we nooit weten. Maar het levert wel mooie plaatjes op, die recentelijk zijn opgedoken op de Imgur-account LukeLandwalker. De meest spraakmakende delen we hier, maar het hele album is het bekijken ook waard.

In 2009 al lekte er meer over Battlefront IV. Het ging hier om locaties en andere concept art. Dit is echter onze eerste blik op hoe de nieuwe versies van geliefde personages er uit gingen zien.

Had je Battlefront IV graag gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!