Forces of Destiny is hier

Vlak voor Celebration dit jaar kregen we een onverwachte aankondiging. Forces of Destiny, een serie korte animaties voor de allerjongsten, die de heldinnen van Star Wars in de spotlight zet. Deze week was het dan zover: Dagelijks verscheen er een nieuwe short op Disney’s Youtube-kanaal. Ondertussen zijn we getrakteerd op twee filmpjes met Rey, twee met Leia, en één met Ahsoka.

Sands of Jakku

In deze short krijgen Rey en BB-8 het aan de stok (letterlijk) met de nightwatcher worm. Dit gevaarlijke beest eet voornamelijk troep, maar een droid met belangrijke geheimen gaat er ook best in…

BB-8 Bandits

Na zijn ontvoerpoging in de film The Force Awakens geeft Teedo het niet zo snel op. Maar als hij achter Rey en BB-8 aan zit, krijgen onze helden hulp uit onverwachte hoek.

Ewok Escape

Een langere versie van de eerste ontmoeting tussen Leia en de Ewoks. En meer bewijs dat je niet met deze schattige teddybeertjes moet spotten…

The Padawan Path

Terug naar de Clone Wars, waar Ahsoka te laat is voor een belangrijke ceremonie. Het leven is niet makkelijk als je het niet kan laten om voor held te spelen.

Beasts of Echo Base

In vroege versies van het script van Empire Strikes Back waren er wampas in de grotten rond Echo Base op Hoth. Deze short laat zien hoe Leia er voor zorgt dat men in de film geen last meer van ze heeft!

The Imposter Inside

Zoals bekend komt er wel eens een huurmoordenaar achter Padmé aan. Gelukkig is Ahsoka in de buurt zodat ze samen een aanslag kunnen verhinderen.

The Stranger

Wat deed Jyn Erso voordat ze in een gevangenis op Wobani terecht kwam? Vrienden maken met stormtroopers in ieder geval niet…

Bounty of Trouble

De voorlopig laatste short laat zien hoe Leia en Sabine samenwerken om informatie bij de rebellen te krijgen. Daarbij worden ze gehinderd door stormtroopers en een iconische bounty hunter uit Empire Strikes Back!

Met simpele verhaallijnen en goedkope animatie is Forces of Destiny duidelijk niet voor de puristen bedoeld. En dat is oké! De serie heeft namelijk een misschien wel veel belangrijkere doelgroep: Een nieuwe generatie Star Wars fanaten. Hopelijk vertaalt Disney XD de serie snel, zodat ook de doelgroep in Nederland ervan kan genieten.

Star Wars: Forces of Destiny is een multimediaproject gebaseerd op een nieuwe animatieserie. De serie focust op de heldinnen uit alle tijdperken van Star Wars. Bevestigd zijn de stemmen van Daisy Ridley (Rey), Felicity Jones (Jyn), Ashley Eckstein (Ahsoka), Tiya Sircar (Sabine), Vanessa Marshall (Hera), Lupita Nyong’o (Maz) Cat Taber (Padmé), Tom Kane (Yoda), Matt Lanter (Anakin) en Shelby Young (Leia).

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!