Star Wars logo

Twee Star Wars films gepland voor 2026

Geen film meer in 2025 op de planning

Daags na de eerste beelden van Star Wars Outlaws opnieuw groot Star Wars nieuws en ditmaal op filmgebied: de volgende drie Star Wars films verschijnen in 2026 (twee!) en 2027.

Al jaren stond er een Star Wars film gepland voor december 2025, maar aan die verwachting wordt vandaag door Disney een einde gemaakt. De film die in de VS voor 19 december 2025 gepland stond wordt opgeschoven naar 22 mei 2026. Waarmee de film in Nederland naar verwachting op 20 mei 2026 zal uitkomen, gezien het feit dat films hier meestal op woensdag in de bioscoop verschijnen.

Volgens geruchten zou dit gaan om de film waarin Daisy Ridley terugkeert als Rey, zoals op Star Wars Celebration is aangekondigd. Deze film speelt zich vijftien jaar na The Rise of Skywalker af en gaat over het heropbouwen van de Jedi Order.

Op de film daarna hoeven we niet lang te wachten, aangezien op 18 december 2026 (16 december in Nederland) plots een nieuwe Star Wars filmrelease op de kalender is gezet. Volgens geruchten zou dit om de film gaan die onder Dave Filoni’s hoede is; de film zou de verhaallijnen uit de series The MandalorianAhsoka, The Book of Boba Fett en Skeleton Crew tot een einde brengen.

Nadat we in 2026 voor het eerst in de geschiedenis twee Star Wars films te zien krijgen, staat er voor 17 december 2027 (nog steeds) een Star Wars film gepland. Dit is mogelijk de film van James Mangold, die daarin terug wil gaan naar de allereerste Jedi en de ontdekking van de Force.

Releasedata Star Wars films

22 mei 2026

18 december 2026

17 december 2027

Onder voorbehoud

Het blijven streefdata; dat wil zeggen dat Disney en Lucasfilm er alles aan zullen doen om deze data te halen, maar dat releasedata altijd aan wijziging onderhevig zijn. Zo worden veel Marvel-films met een jaar uitgesteld en moeten Avatar-fans zelfs drie jaar langer wachten op zowel het vierde als vijfde deel. En wie weet wat er over een jaar of twee over is van de huidige verwachte releasedata…

Het feit is wel dat Hollywood momenteel in een lastig parket zit vanwege de schrijversstaking en er dus nog onduidelijkheid is over wanneer opnameprojecten weer hervat kunnen worden. Voor nu mogen we in elk geval in onze handjes knijpen dat 2026 een groot Star Wars jaar lijkt te worden. Praat er gezellig over mee in onze Star Wars community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!