Acolyte

Rogue Squadron verschijnt niet in 2023 en nieuwe castleden voor The Acolyte

Bortles!

Waar de tijd om Rogue Squadron nog op tijd te produceren voor een release in 2023 steeds minder werd is hier dan het verlossende woord: de film zal 2023 niet gaan halen. De Star Wars productie die gezien het vele nieuws de laatste tijd wél op rolletjes lijkt te lopen is The Acolyte.

Het blijft voorlopig nog onduidelijk wanneer we de volgende Star Wars film in de bioscoop zullen gaan zien. Lange tijd leek het erop dat dit Rogue Squadron ging worden, maar in het laatste releaseschema van Disney is te zien dat de film momenteel tot nader order is uitgesteld. Daarmee is de Star Wars film van december 2025 op dit moment de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm. Lucasfilm lijkt voorlopig zijn zinnen vooral te hebben gezet op de series die op Disney+ verschijnen, want daar zit volop beweging in.

Manny Jacinto en Charlie Barnett in The Acolyte

Zo is bekend geworden dat Manny Jacinto (vooral bekend van zijn rol in The Good Place) en Charlie Barnett (Russian Doll) de cast van de serie gaan vergezellen. Eerder werd al bekend dat Amandla Stenberg en Lee Jung-jae naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrollen gaan spelen in de serie die zich focust op de opkomst van de Sith aan het eind van The High Republic. Met de toevoeging van Jacinto en Barnett begint de cast langzamerhand steeds completer vorm te krijgen en lijkt het alsof de serie op schema loopt.

Onlangs verschenen geruchten online dat Kate Herron (Loki) waarschijnlijk de regisseur wordt. De serie zou reeds begonnen zijn met filmen, maar een releasejaar is nog niet bekend. The Acolyte wordt omschreven als een mystery-thriller en wordt geschreven door Leslye Headland (Russian Doll), die tevens als executive producer en showrunner van de serie dient. Het zal zich gaan afspelen in een tijdperk vóór de Skywalker saga, aan het einde van de High Republic. We gaan zoals de titel doet vermoeden voor het eerst de dark side in Star Wars verder verkennen met een hoofdpersonage dat zich met de leer van de Sith schijnt bezig te houden.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!