Rogue Squadron

Rogue Squadron nog steeds op koers voor 2023

Enkele maanden geleden berichtten we jullie dat de Star Wars film Rogue Squadron zou zijn uitgesteld tot nader order. In het releaseschema dat Disney vandaag uitbracht bleek de film echter nog steeds voor december 2023 op de planning te staan. Wellicht opvallend, aangezien het al langere tijd stil is rondom de ontwikkeling van de film.

Tegelijkertijd heeft Disney een potentieel uitstel van Rogue Squadron nooit officieel naar buiten gebracht. Het vernieuwde releaseschema dat vandaag is gepubliceerd is hier te vinden. Hierop valt te zien dat de Amerikaanse releasedatum voor Rogue Squadron nog steeds op 22 december 2023 gepland staat, met andere nieuwe Star Wars films in 2025 en 2027.

Met Star Wars Celebration nog 3 maanden van ons verwijderd kan het niet anders dan dat we binnen korte tijd hier meer duidelijkheid over zullen krijgen. Rogue Squadron werd aangekondigd als een vechterspilotenfilm met Patty Jenkins aan het stuur, maar werd volgens geruchten het laatste jaar dwarsgezeten door creatieve meningsverschillen en een gebrek aan progressie op het gebied van schrijfwerk, het scouten van locaties en de casting. Dat Disney zo kort voor Celebration nogmaals aangeeft dat de film in principe nog steeds gepland staat voor december volgend jaar bevestigt dat de prioriteiten van Jenkins en andere betrokkenen opnieuw naar de Star Wars film zijn verzet en lijkt erop te duiden dat de film ondanks alle berichten nog steeds op schema loopt.

Kijk jij uit naar de film? Laat het ons weten en praat mee met de Star Wars community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!