Rogue Squadron

Patty Jenkins: Rogue Squadron is nog in ontwikkeling

Na het bericht dat Wonder Woman 3 niet meer zal uitkomen heeft regisseur Patty Jenkins een statement gepubliceerd waarin ze aangeeft dat er nog wel degelijk actief gewerkt wordt aan de Star Wars film Rogue Squadron.

Lange tijd leek het erop dat de eerstvolgende Star Wars film in de bioscoop Rogue Squadron zou worden. De film werd in 2020 aangekondigd middels een fameuze tweet van Patty Jenkins zelf, die daarin haar passie voor gevechtsvliegtuigen vanwege het werk wat haar wijlen vader deed benadrukt. Het was de bedoeling dat deze nieuwe Star Wars film, die zich na The Rise of Skywalker zou gaan afspelen, eind 2023 in de bioscopen zou verschijnen en tot eerder dit jaar stond de film nog steeds op het releaseschema dat Disney meerdere keren per jaar uitbrengt.

Toen bekend werd dat de film voor onbepaalde tijd is uitgesteld en deze ook van het releaseschema verdween gingen fans er vanuit dat Rogue Squadron zoals wel meerdere Star Wars projecten de laatste jaren een stille dood is gestorven. Volgens Jenkins is dat echter niet het geval.

De aankondiging van Rogue Squadron in 2020:

 

Middels een statement maakt Patty Jenkins vandaag bekend dat de film nog steeds in ontwikkeling is. Meer informatie deelt ze in haar openhartige tweet hieronder:

Met Star Wars films van Taika Waititi, Kevin Feige (met Michael Waldron als schrijver), Shawn Levy, Rian Johnson en Damon Lindelof in het vooruitzicht is het tot op de dag van vandaag onduidelijk wat we precies aan Star Wars films mogen verwachten de komende jaren wat betreft definitief geplande releases. De films bevinden zich allemaal in verschillende fasen van pre-productie en inmiddels is het duidelijk dat de fans zich niet hoeven te verheugen op een film, totdat de opnames daadwerkelijk van start gaan. Wat de toekomst inhoudt voor Rogue Squadron zullen we nog moeten bezien, maar liefhebbers die naar deze film uitkeken kunnen zich door het bericht van Patty Jenkins vandaag vasthouden aan een sprankje hoop dat de film er uiteindelijk toch zal gaan komen!

Zou jij het zien zitten om de film nog te zien verschijnen? We horen het graag van je in Star Wars Awakens, de grootste Nederlandstalige Star Wars community.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!