Woody Harrelson speelt Han Solo’s mentor?

Amerikaanse film-site Variety meldt dat acteur Woody Harrelson in onderhandeling is over een rol in de tweede Star Wars spinoff. Het zou hier gaan om een rol als Han Solo’s mentor in diens solo-film. Harrelson’s betrokkenheid is hiermee nog geen zekerheid. Immers, de vorige rol waarover ze berichtten ging uiteindelijk naar heel iemand anders, Emilia Clarke. Wel zijn we vrij zeker nu dat Han Solo’s mentor in de film zal verschijnen, wie hem ook speelt.

Harrelson kennen we van No Country for Old Men, Now You See Me, en comedyserie Cheers. Relevanter voor ons zijn zijn rollen als mentor in de Hunger Games reeks en Zombieland. De man houdt er een druk bestaan op na, en zal dit jaar in een volle zes films verschijnen.

Een passage uit Star Wars: The Annotated Screenplays, waarin Han’s mentor beschreven wordt

Het idee van Han Solo’s mentor komt van George Lucas, uit een eerdere versie van het script van Empire. Voor de aanval op Hoth zou Han de missie krijgen om zijn oude mentor te rekruteren. In de uiteindelijke film zat geen spoor meer van het personage, maar ideeën worden in Star Wars nooit weggegooid. Kijk immers maar naar Darth Vader’s kasteel in Rogue One, ook al een idee uit de tijd van Empire.

Laatste Han Solo nieuwtje: Er gaan stevige geruchten dat Lucasfilm de film uitstelt naar december 2018. Nu The Force Awakens en Rogue One het in december allebei zo goed doen, is dit geen verrassing natuurlijk. Door de film uit mei weg te halen, ontloopt Disney ook concurrentie met zichzelf. Mei is immers al de traditionele maand voor de grootste Marvel-film van het jaar.

De voorlopig ongetitelde Han Solo-film staat gepland voor een release in 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als het iconische personage Han Solo. Ook Donald Glover – als Lando – en Emilia Clarke zullen in de film te zien zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!