Tessa Thompson, Naomi Scott en Zoë Kravitz

Verschillende namen voor vrouwelijke hoofdrol Han Solo film

Variety meldt dat er deze week screentests zijn gedaan met verschillende mensen voor een rol in de Han Solo film. Waaronder oa Tessa Thompson (Creed, Thor: Ragnarok), Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road, Divergent) en Naomi Scott (Power Rangers). Het lijkt er dus op dat een van deze dames in de vrouwelijke hoofdrol Han Solo zal versterken.

Tessa Thompson, Naomi Scott en Zoë Kravitz
Tessa Thompson, Naomi Scott en Zoë Kravitz

Dezelfde site ondersteunt ook eerdere berichten dat Han’s oude vriend Lando Calrissian zijn terugkeer op het witte doek zal maken. Donald Glover (The Martian, Community) is een naam die schijnbaar nog steeds hoog op het lijstje staat. Disney en Lucasfilm wilden echter nog een tweede testronde om zeker van hun zaak te zijn. Een strategie die ze ook voor de rol van Han zelf toegepast hebben: Na de auditie van Alden Ehrenreich waren de studios enthousiast, maar zijn er nog letterlijk duizenden acteurs langs geweest voor de rol.

Om even de speculatie-pet op te zetten: Een van de hoofdrolspelers in de Star Wars comic is een vrouwelijk personage dat voldoet aan het profiel van Thompson, Kravitz, en Scott. Sana Starros was een oude partner van Han in zijn dagen als oplichter. Ten tijde van A New Hope komt ze een van Solo’s schulden opeisen en wordt daardoor onwillens meegesleurd in de Rebellie. Maar in de Han Solo film past deze oude vlam perfect als handlanger om Han een beetje tegengas te geven.

Sana Starros; de rol waar het om draait?
Sana Starros; de rol waar het om draait?

Binnen een maand of drie zal de film in productie gaan, dus verwacht binnen relatief korte tijd meer casting-nieuws.

De voorlopig ongetitelde Han Solo-film staat gepland voor een release in mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als het iconische personage Han Solo.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!