Ron Howard regisseert Han Solo

Gisteren hadden we het schokkende nieuws dat Phil Lord en Chris Miller niet langer de regie van de Han Solo film in handen hebben. Voor Lucasfilm was het echter een minder grote schok, want ze hebben al een vervanger weten te strikken. Volgens Hollywood Reporter zal Ron Howard, de man achter onder andere The Da Vinci Code, het stokje overnemen.

Howard is geen vreemde voor Lucasfilm en haar oprichter. Hij verscheen namelijk al als acteur in Lucas’ American Graffiti, en regisseerde de pseudo-Star Wars film Willow met Warwick Davis. Hij is zelfs al bij de regie van een Star Wars film betrokken geweest. George Lucas had hem namelijk op het oog voor The Phantom Menace voordat hij besloot de film toch zelf te regisseren.

Hoewel de geruchten nu rondvliegen over uitstel van de film, is dit zeer goed nieuws voor degenen die Solo in mei 2018 willen bewonderen. Howard zal namelijk zonder al te veel uitstel het productieschema oppikken, waardoor de oorspronkelijke releeasedatum nog goed te halen valt.

De voorlopig ongetitelde Han Solo film staat gepland voor een release op 25 mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als de iconische smokkelaar Han Solo. Ook Donald Glover, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Michael K. Williams en Joonas Suotamo zullen in de film te bewonderen zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!